Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft påstås arbeta på två olika Xbox Scarlett-konsoler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

På E3-mässan 2018 sade Xbox-chefen Phil Spencer att de var redo med hårdvara för nästa generation och talade då om konsoler i pluralis. Det passade väl in med de rykten som sade att Microsoft arbetade på två konsoler, kallade Lockhart och Anaconda. Men efter att den kände insidern Brad Sams slagit fast att den ena modellen var nedlagd och Microsoft i år presenterade Xbox Scarlett, har ryktena om två Xbox-enheter försvunnit.

Nu har dock Jason Schreier, en av spelvärldens absolut bäst insatta personer, uttalat sig om saken och han har en annan uppfattning. Han skriver att det fortfarande är två konsoler på väg, där Xbox Lockhart är en skivlös, billigare variant i Xbox Scarlett-familjen, medan Anaconda är den konsol alla talar om och som blir värstingen.

En av utvecklarna som Schreier talat med, jämför med Playstation 4 Pro när det snackas om Lockhart, även om den såklart har tekniska fördelar gentemot Sonys trotjänare. Liksom Playstation 5 och Anaconda har den exempelvis en SSD-hårddisk för att snabba på laddningstiderna samt att CPU kommer vara mer kraftfull än i dagens konsoler.

Microsofts förhoppning är att spel till Anaconda ska köras i 4K med 60 bilder per sekund, medan Lockhart beräknas klara 1440p och 60 bilder per sekund. Detta kan såklart ändras, och så ska vi inte glömma Microsofts fokus på streaming med xCloud heller, vilket gör Lockhart till ett lämpligt insteg.

Som vi tidigare har rapporterat, så finns även liknande rykten från Sonys sida. Förhoppningsvis klarnar allt så snart de båda är villiga att berätta mer om sina respektive konsoler.

Microsoft påstås arbeta på två olika Xbox Scarlett-konsoler


Loading next content