Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Vissa av premiärspelen till Playstation 5 är inte cross-gen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi vet redan att när Xbox Scarlett släpps om mindre än ett år, så kommer den vara full ut bakåtkompatibel med Xbox One, samt de redan bakåtkompatibla spelen från Xbox 360 och den första Xboxen. Sony har redan slagit fast att Playstation 5 kommer vara bakåtkompatibel med Playstation 4, men har inte gått in konkret i detalj på hur de tänkt sig att detta ska fungera, något som lett till ganska hätsk debatt kring en färsk rapport.

Det är i senaste avsnittet av Kotaku Splitscreen som insidern och journalisten Jason Schreier berättar vad han vet om Playstation 5-lanseringen, och han slår fast att vissa av spelen som släpps till Playstation 5 inte är cross-gen och därmed alltså inte fungerar till Playstation 4:

"I've heard some of the PS5 launch titles, I won't say which yet as I'm probably going to do som sort of report on this in the future, but those will be PS5 only."

Schreier slår samtidigt fast att Microsoft valt en annan lösning och att deras Scarlett-spel även kommer fungera till Xbox One. Vad tycker du om detta?

Rykte: Vissa av premiärspelen till Playstation 5 är inte cross-gen


Loading next content