Svenska
Gamereactor
nyheter

Kina vill få bort alla AMD-, Intel- och Nvidia-komponenter ur landet innan 2022

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

USA:s handelsbråk med Kina verkar lyckligtvis vara på väg att lösas, men det har varit ett bråk som färgat av sig på hela 2019. En konsekvens har blivit att Huawei fått svårt att sälja mobiltelefoner och telefonutrustning efter en rad embargon som gör att de exempelvis inte kan använda Android längre.

Men det är inte bara USA som använder denna taktik, utan Kina svarar naturligtvis. Med tanke på landets enorma befolkning, är det såklart högintressant att etablera sig där för många företag, och det har bland annat AMD, Intel och Nvidia nyttjat. Nu säger dock den kinesiska regeringen att det snart är slut på det, och de vill ha bort dessa komponenter senast 2022.

I en längre rapport hos Financial Times framgår att den kinesiska regeringen påbörjade arbetet med utfasningen tidigare i år och innan nästa år är slut ska hela 30% av landets IT-infrastruktur köras med komponenter från kinesiska företag.

Och innan 2022 är målsättningen alltså att varken AMD-, Intel- eller Nvidia-komponenter ska säljas i landet, vilket kommer vara ett enormt avbräck för dessa giganter. De ska nu istället ersättas av företag som Zhaoxin, YMTC och ChangXin Memory.

Kina vill få bort alla AMD-, Intel- och Nvidia-komponenter ur landet innan 2022


Loading next content