Svenska
Gamereactor
nyheter

LG:s största TV-nyhet är en... Liten OLED-TV?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Märkligt, minst sagt. Men LG:s största nyhetssnackis från pågående teknikfesten CES 2020 i Las Vegas är en... Liten OLED-TV, på ynka 48 tum. Förvisso innebär detta en fenomenal pixeldensitet vilket snudd-på motsvarar 8K men samtidigt undrar vi här på Gamereactor vem som egentligen längtar efter att kunna få möjlighet att köpa en mindre OLED-TV? I samma veva meddelar LG att de satsar fortsatt hårt på oss gamers i och med årets OLED-varianter. G-Sync finns inkluderat i samtliga och man har nu även inlett ett samarbete med HGiG (HDR Gaming Interest Group) som tydligen ska göra att vi kan få uppleva konsolspel i HDR precis som utvecklarna avsett.

Saxat från det officiella pressmeddelandet:
"LG Electronics höjer ribban ytterligare med 14 nya OLED-modeller som premiärvisas på CES 2020 i Las Vegas. Modellerna inkluderar tre modeller i den nya GX Gallery-serien (4K UHD), äkta 8K-tv i 77 och 88 tum samt en helt ny storlek för OLED-tv - 48 tum. De nya OLED-modellerna såväl som nya NanoCell LCD-modeller i både 4K och 8K kommer med fantastisk bildkvalitet, innovativ design, uppgraderad prestanda och AI-baserade funktioner vilka tillsammans ger en fantastisk tittarupplevelse oavsett innehåll.

Gemensamt för de senaste 4K och 8K LG OLED- samt 8K LG NanoCell-tv-modellerna är ett antal avancerade tekniker där den nya α (Alpha) 9 Gen 3 AI-processorn ingår. Processorn kommer med förbättrad prestanda och drar nytta av deep learning-algoritmer för att ytterligare förbättra LG:s hyllade bildkvalitet samt möjliggöra en uppsjö av specialfunktioner för att skapa bästa möjliga tittarupplevelsen med olika typer av innehåll, såsom film, spel och sport.

LG:s nya GX Gallery-serie har en elegant och supertunn formfaktor där modellen på 65 tum endast är 20 millimeter djup. Tillsammans med ett speciellt utvecklat väggfäste kan modellerna i Gallery-serien, som finns i storlekarna 55, 65 och 77 tum, monteras direkt mot väggen vilket gör att dessa OLED-tv förvandlas till rena konstverk. GX-familjen gör med sin eleganta och innovativa design LG OLED WX (wallpaper) och LG SIGNATURE OLED R sällskap som några av marknadens mest futuristiska och eleganta tv-modeller."

LG:s största TV-nyhet är en... Liten OLED-TV?
LG:s största TV-nyhet är en... Liten OLED-TV?
Hur sugen är du på en ny OLED-TV från LG?


Loading next content