Svenska
Gamereactor
nyheter
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Blitzchung uttalar sig igen om den kontroversiella Hearthstone-affären

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Förra året beslutade Blizzard att bannlysa den professionella Hearthstone-spelaren Ng Wai "Blitzchung" Chung, efter att han uttalat sitt stöd för de omtalade Hong Kong-protesterna under en officiellt turnering. Blizzard medgav under följande BlizzCon att de agerat fel och ändrade delvis sitt beslut (fortfarande otillräckligt enligt många), men offret själv har inte fått några ursäkter.

I en intervju hos People Make Games berättar Blitzchung nu att han är besviken på Blizzard, men säger att handling betyder mer än ord, och att de lovat att se över hur de hanterat sådant här:

"Yeah, a bit disappointed in Blizzard. But I mean, it's something I can... I can understand. [To me], Blizzard is like what Hong Kong's like to me right now. Maybe it's getting worse, but do I hate it? No, I don't hate it."

Blizzard har ännu inte officiellt ändrat strategi vad det gäller semi-politiska uttalanden under officiella sändningar, och detta är en affär vi lär få återkomma till.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Blizzard var självkritiska under Blizzcon.

Relaterade texter

0
Ny Hearthstone-expansion ute nu

Ny Hearthstone-expansion ute nu

NYHET. Skrivet av Olof Westerberg

Blizzard går igenom en turbulent tid just nu. De är inte bara uppe i deras största kontrovers någonsin, de har helt pausat utvecklingen av World of Warcraft och skjutit...



Loading next content