Svenska
Gamereactor
nyheter

Inxile förbereder en storsatsning efter Wasteland 3

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är nu fyra månader kvar tills lanseringen av Wasteland 3, vilket kommer till PC, Playstation 4 och Xbox One. Detta blir den sista titeln de släpper som oberoende utvecklare, eftersom de sedan 2018 är en del av Xbox Game Studios.

Men det för såklart med sig fördelar, inte minst att kunna plocka pengar ur Microsofts halvt bottenlösa fickor för att kunna göra större satsningar. Och nu har de startat förberedelserna inför nästa spel, och tack vare platsannonser och insidern Klobrille på Twitter, vet vi nu lite mer om vad som planeras.

Inte helt otippat handlar det om ett rollspel till nästa generation, där grafikmotorn Unreal Engine 4, liksom utvecklingsverktyget Houdini. Studion har dessutom vuxit rejält senaste tiden och består idag av runt 100 personer, vilket gör att den forna indieutvecklaren idag är en ganska stor studio. Nu letar de efter fler utvecklare med erfarenhet av specifikt storspel och att arbeta i större grupper.

Räkna inte med att få se något från detta spel på flera år, men att en bevisligen begåvad utvecklare som Inxile nu gör påkostade rollspel till nästa generation, är nog för att vi redan ska känna viss hype.

Inxile förbereder en storsatsning efter Wasteland 3
Bild från Wasteland 3


Loading next content