Svenska
Gamereactor
nyheter
Spider-Man

Så mycket betalade Sony för Insomniac Games

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var den 19 augusti förra året som vi först fick nys om att Sony köpt upp Insomniac Games som bland annat utvecklat snorviktiga Playstation-titlar som Ratchet & Clank samt Marvel's Spider-Man. Vad de tvingades sluska upp har vi dock inte känt till, förrän nu. Det är via Sonys bokslut som det går att lista ut hur mycket det kostade att köpa Insomniac och tydligen uppgick summan till 229 miljoner dollar. Dryga två miljarder kronor, med andra ord. Klart billigare än Microsofts smått sinnessjuka (!) uppköp av helsvenska Minecraft-studion Mojang (24 miljarder kronor) eller när de köpte Rare (3,4 miljarder kronor). Här kan du lusläsa rapporten, om du är riktigt nyfiken (och har massa tid över).

Spider-Man
Två miljarder riksdaler är ingen dålig peng det inte. Långt ifrån de 24 miljarder som det kostade Microsoft att köpa upp en betydligt mindre renommerad/rutinerad studio i form av Mojang, dock.

Relaterade texter

5
Spider-Man Remastered ändras efter kritik

Spider-Man Remastered ändras efter kritik

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det har varit uppmärksammat att Spider-Man Remastered släpps till Playstation 5, en uppfräschning av ett blott två år gammalt spel, där uppgraderingen inte ingår för den...



Loading next content