Svenska
Gamereactor
nyheter

Nintendo Playstation såld för 3,5 miljoner kronor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi har tidigare berättat om att världens enda kända exemplar av Nintendo Playstation varit ute till salu. Konsolen skulle vara ett samarbete mellan Nintendo och Sony (som då inte hade någon egen konsol), vilket dock sprack varpå Sony släppte en egen Playstation.

Den som till sist köpte upp enheten var Greg McLemore, som äger flera större företag och har blivit snorrik på fastigheter, för $360 000 (runt 3,5 miljoner kronor). En av dem som budade emot honom var Palmer Luckey, skapare av Oculos VR, och misslyckandet var något han blev besviken över.

Enheten ägdes tidigare av Olaf Olafsson, chef för Sony Computer Entertainment. Det var en av 200 tillverkade prototyper, där de andra enligt uppgift förstördes sedan samarbetet brakade samman. Att konsolen alls letade sig ut på marknaden tros bero på en konkurs för ett företag Olafsson var inblandad i. Kotaku rapporterar att säljaren Terry Diebold innan auktionen blev erbjuden $1,2 miljoner (runt 11 miljoner kronor) för enheten, men att han valde att inte nappa eftersom han trodde sig kunna få ut mer än så - vilket alltså blev en katastrofaffär för hans del.

Enligt Forbes ska Nintendo Playstation bli en permanent del av det museum McLemore just nu håller på att bygga.

Nintendo Playstation såld för 3,5 miljoner kronor


Loading next content