Svenska
Gamereactor
nyheter

HP, Microsoft och Valve gör VR-headset tillsammans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Valve har verkligen satsat hårt på virtual reality och brutit ny mark, och igår släppte de dessutom nästa del i Half-Life-serien... ett virtual reality-exklusivt spel. Microsoft har däremot varit ett av de mest motvilliga företagen när det kommer till virtual reality och har hellre satsat på augmenterad verklighet. Nu har dessa båda dock inlett ett samarbete ihop med HP, och denna lite udda trio ska tillsammans göra ett virtual reality-headset.

Enligt HP själva är detta nya headset "more immersive, comfortable and compatible experience than the previous generation" och de går så långt som att kalla det "the new standard in VR". I ett mejl skickat till The Verge skriver HP dessutom att det handlar om ett "no-compromise VR headset".

Vi vet inte när det släpps, vad prislappen blir, eller om det tack vare Microsofts inblandning även kommer gå att använda med Xbox Series X. The Verge tycks dock tro att något gott kan komma ur samarbetet och skriver att "Windows Mixed Reality has a convenient tracking system and mediocre controllers, while the Valve Index has an inconvenient tracking system and the best controllers in VR".

Kanske det bästa från två världar kan leda till något riktigt bra här. Vad tror du om detta projekt?

HP, Microsoft och Valve gör VR-headset tillsammans
Bild av HP:s tidigare VR-headset, Reverb


Loading next content