Svenska
Gamereactor
nyheter

Oscarsakademin tillåter streamingfilm att tävla

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Corona-viruset har som sagt förändrat flera samhällsfunktioner och även filmindustrin tvingas anpassa sig till förändringarna idag. Tidigare igår kunde vi exempelvis berätta att Youtube anordnar en digital filmfestival på sin plattform och nyligen meddelade även Oscarsakademin att man kommer att göra justeringar till sina regler inför nästa års gala.

En av Oscarsreglerna understryker att tävlingsfilmerna ifråga måste ha visats på bio en viss period, men då biografer världen över har stängt kommer man nu att tillåta streamingfilmer att få tävla i alla kategorier. Detta kommer dock att vara en tillfällig lösning nu när bioaktuella börjar släppas digitalt och kommer inte att gälla i kommande galor. Nominerade filmer i Bästa Internationella Film-kategorin (tidigare Bästa Utländska Film) kommer att finnas tillgängliga digitalt och alla medlemmar i Oscarsakademin får rösta i denna kategori.

Oscarsgalan blir också en kategori kortare, då man nu har valt att slå ihop Bästa ljudmix och Bästa ljudredigering för enkelhetens skull. Man kommer även att underlätta det för filmmusiken, då kraven på nyskriven originalmusik ligger på minst 60%. För uppföljare och franchise-filmer gäller minst 80% nyskriven musik. Galan sänds den 28 februari 2021. Hur låter dessa ändringar?

Oscarsakademin tillåter streamingfilm att tävla
Parasite blev förra galans stora favorit


Loading next content