Svenska
Gamereactor
nyheter

Sony har nu 2,2 miljoner Playstation Now-användare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För tre år sedan bestämde sig Microsoft för att hårdsatsa på Xbox Game Pass, där alla deras kommande spel skulle ingå med tjänsten redan från dag ett, liksom flera tunga tredjepartstitlar. Sony hade redan innan ett liknande koncept med Playstation Now, som de däremot inte satsade lika hårt på, och främst använde för streaming. Men i höstas sänkte Sony priset och började i viss mån lägga till större titlar samt att man numera i många fall även kan ladda hem spelen till tjänsten istället för att streama dem.

Business Insider rapporterar i en längre artikel att det har lönat sig. Förra året uppgav Sony att de hade en miljon prenumeranter, och nu har de nått 2,2 miljoner, vilket alltså är mer än en fördubbling. Samma källa noterar dock att det fortfarande är färre än 2% av Playstation 4-spelarna som nappat på Playstation Now, som ligger efter Xbox Game Pass med drygt tio miljoner prenumeranter.

Business Insider noterar att tio miljoner är ganska långt från Microsofts tal om sju miljarder potentiella spelare världen över, men att de ändå fått en betydande ledning i abonnemangen gentemot huvudkonkurrenten på konsolsidan.

Vad tror du abonnemang som dessa får för betydelse framledes?

Sony har nu 2,2 miljoner Playstation Now-användare


Loading next content