Svenska
Gamereactor
nyheter
Pac-Man Live Studio

Pac-Man fyller mastiga 40 år idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Grattis på födelsedagen Pac-Man! Spelvärldens första riktiga fixstjärna debuterade idag för 40 år sedan och för att fira detta har Bandai Namco nu delat med sig av liter historiska fakta. Vi tycker såklart det känns på sin plats att vidarebeordra allt detta till er, för att påminna om att vår kära underhållningsbransch faktiskt håller på att bli rätt gammal.

HQ

Pac-Man släpptes ursprungligen i en japansk arkadhall i Tokyo den 22 maj år 1980, och han blev omgående väldigt populär. Sedan dess har den gule gynnaren (de valde en gul kulör eftersom det kändes neutralt och fredligt) tagit över världen, varit med i otaliga spel och spinoffs samt till och med haft en filmkarriär. Och då ska vi inte ens tala om alla kläder och prylar som sålts. Faktum är att han rent av haft en popkarriär med låten Pac-Man Fever, och i år släpptes dessutom en Tamagotchi-leksak med Pac-Man som tema.

Senare i år kan vi se fram emot arkadkabinett (inklusive 256 Quarter Arcades-kabinett signerade av originalskaparen Toru Iwatani) och nya spel. Det är faktiskt ännu mer firande än så på gång, surfa över till den officiella hemsidan för att få veta mer om allt som händer.

Pac-Man Live Studio

Relaterade texter

5
Pac-Man fyller mastiga 40 år idag

Pac-Man fyller mastiga 40 år idag

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Grattis på födelsedagen Pac-Man! Spelvärldens första riktiga fixstjärna debuterade idag för 40 år sedan och för att fira detta har Bandai Namco nu delat med sig av liter...



Loading next content