Svenska
Gamereactor
nyheter
Madden NFL 21

EA ändrar sig efter Xbox Series X-bråk om Madden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ett av de stora dragplåstren för Microsoft med Xbox Series X har varit det så kallade Smart Delivery-systemet. Det gör att du köper ett spel och sedan får bästa tänkbara version nedladdad oavsett vilken Xbox du spelar till. Du kan alltså med gott samvete köpa spel till Xbox One och sedan få det gratis uppgraderat till Xbox Series X-versionen och tillbaka till den gamla konsolen igen om du exempelvis tar med den till sommarstugan.

Flera stora tredjepartsutvecklare som Ubisoft och CD Projekt Red har redan deklarerat att de hakar på detta, men EA var inte med på det tåget. De lät istället meddela att bara de som köper Madden NFL 21 före den 31 december i år får uppgradera spelet, och de får bara till den 31 mars nästa år på sig att göra detta. Köper du en Xbox Series X efter det och vill spela vidare, så får du helt enkelt köpa Madden NFL 21 på nytt.

Exakt varför EA valt denna udda lösning, vet vi inte, men det har inte varit superpopulärt bland varken press eller spelare. Och nu meddelar EA att de tänkt om. I en pressrelease skriver EA att deras egna Dual Entitlement-system för Madden NFL 21 ändrats (de stödjer alltså fortfarande inte Smart Delivery) och du har nu fram tills dess att Madden NFL 22 släpps på dig att uppgradera din version till den nya konsolen.

Information om hur detta kommer fungera mellan Playstation 4 och Playstation 5 kommer att presenteras "snart".

Madden NFL 21

Relaterade texter

Madden NFL 21Score

Madden NFL 21

RECENSION. Skrivet av Johan Vahlström

Madden NFL är tillbaka och detta år är det ett riktigt bottennapp. Johan har kastat äggformade bollar i denna besvikelse till sportspel...

Washington Redskins byter namn på laget

Washington Redskins byter namn på laget

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Sedan 1933, och därmed i alla Madden-spel, har Washington Redskins hetat just Washington Redskins. Nu låter dock laget per Twitter meddela att de efter hård kritik...



Loading next content