Svenska
Gamereactor
nyheter
Assassin's Creed Odyssey

Ubisoft har hindrat kvinnor i Assassin's Creed många gånger

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Många utgivare och utvecklare hoppades säkert på att slippa granskas lika hårt när Jason Schreier gick från Kotaku till Bloomberg nyligen, men nu får Ubisoft smaka på massiv kritik i en ny artikel som visar att han fortfarande ämnar göra stora gräv.

Etfer flera skandaler om sexuella trakasserier inom spelbranschen, har Schreier skrivit en stor rapport om situationen hos Ubisoft, ett företag som fått mycket kritik senaste tiden med spektakulära avhopp. Efter att ha talat med över 40 personer som arbetar eller har arbetat där, delar han nu med sig av flera bedrövliga historier om diskriminering, trakasserier och liknande utan möjlighet att få hjälp. Och tydligen är denna kultur något som går igenom i spelen.

Flera personer kan nämligen berätta att Assassin's Creed: Syndicate, Assassin's Creed: Origins och Assassin's Creed Odyssey skulle ha ett större fokus på kvinnorna i dessa äventyr. Tre av källorna berättar att historien i Syndicate skulle fördela utrymmet jämnt mellan Evie och Jacob. Två andra avslöjar att Bayek i de tidigaste versionerna av Origins dog i början av äventyret och att vi därefter fick spela som hans fru Aya. Och det mest extrema exemplet är Odyssey där fyra personer avslöjar att det var avsett att vara Kassandras äventyr som en unik huvudperson.

Till alla som inte spelat dessa, slutade Syndicate med att Jacob fick överlägset mest tid, Aya blev bara en liten del av Origins och i Odyssey fick vi välja kön på huvudpersonen efter att marknadsavdelningen - ledd av nu sparkade Serge Hascoët - slagit fast att spel med kvinnor i huvudrollen säljer dåligt. Därför kastades träbocken Alexios in som ett slags nödlösning.

Det låter kort sagt som att Ubisoft har en del att arbeta på när det kommer till förhållanden för sina anställda...

Assassin's Creed Odyssey

Relaterade texter

Assassin's Creed OdysseyScore

Assassin's Creed Odyssey

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Antikens Grekland har aldrig varit vackrare än när Ubisoft tolkar det. Adam har spelat Assassin's Creed Odyssey...



Loading next content