Svenska
Gamereactor
nyheter
Halo Infinite

Microsoft kommer inte att avsluta sin Xbox Live guldtjänst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För ett tag sedan valde plötligt Microsoft att plocka bort årsprenumerationen för Xbox Live Gold och röster om att de kanske skulle sluta ta betalt för onlinespelande började florera. När sedan 343 Industries annonserade att Halo Infinites multiplayer skulle vara gratis tog spekulationerna ny fart och många hoppades att Microsoft, som tidigt var först med att ta betalt för att spela online, nu skulle ta död på denna praxis. När folk sedan såg Microsoft själva referera till Xbox Live med Xbox online service hade säkerligen en del hunnit ta farväl av betaltjänsten.

Men så är dessvärre inte fallet. I en intervju med The Verge berättade en talesperson för Microsoft att bytet till Xbox online services hänvisar till samtliga Xboxtjänster, så som sparfiler och vänlistor över olika plattformar:
"This language update is intended to distinguish that underlying service, and the paid Xbox Live Gold subscription. There are no changes being made to the experience of the service or Xbox Live Gold."

Microsoft slog även bestämt fast att de inte har några som helst planer på att avsluta prenumerationstjänsten och understryker att det är en viktig beståndsdel för Xboxupplevelsen idag och så även i framtiden. Om detta innebär att vi alltid kommer behöva betala för onlinespelande återstår att se. Från detta uttalande går det iallafall inte att dra en fullständig slutsats. Xbox Live Gold kanske lever vidare som en premiumtjänst med månatliga gratisspel samtidigt som onlinestöd blir gratis. För om Halo Infinite ska vara för alla, som de själv skrev i sitt utlägg, behöver de lätta på betalväggen som finns där just nu och förhindrar Xboxanvändare från att spela andra gratisspel.

Är det rätt eller fel för spelföretag att ta betalt för onlinetjänster som Xbox Live?

Halo Infinite
Xbox Live Gold kommer även att finns på Xbox Series X...

Relaterade texter

7
Halo Infinite - Season 2: Lone WolvesScore

Halo Infinite - Season 2: Lone Wolves

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har spelat den andra säsongen av Halo Infinite, men är tyvärr inte helt imponerade av det som erbjuds, där kvantiteten är största problemet...

Halo Infinite - KampanjenScore

Halo Infinite - Kampanjen

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Sex år, flera miljarder kronor och en rejäl försening senare är nu Halo Infinite äntligen här. Är det den mjuka reboot som utlovats, och framför allt - är det bra...



Loading next content