Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Black Ops Cold War

Massakern på Himmelska fridens torg borttagen från Call of Duty: Cold War-trailern

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kina fortsätter utöva sina påtryckningar på väst, och efter att den första trailern för Call of Duty: Black Ops Cold War släppts, har den nu i tysthet dragits tillbaka och ersatts av en klippt utgåva. Det är Kotaku som uppmärksammar att en sekvens från massakern på Himmelska fridens torg, där kommunistregimen i landet år 1989 beräknas har mördat uppemot 3000 personer som demonstrerade för demokrati och frihet, plockats bort.

Den nya trailern är betydligt kortade än den ursprungliga, som markerats som "Private" av Youtube. Sannolikt är detta ett krav från kommunistregimen för att spelet alls ska få släppas i Kina, men det är även värt att nämna att kinesiska Tencent äger 5% av Activision. Det är heller långt ifrån den första gången kinesiska staten blandar sig i spels innehåll och tidigare har bland annat Battlefield 4, Animal Crossing: New Horizons och Kingdom Hearts III råkat illa ut.

I många fall berör det endast kinesiska versionerna, men man kan såklart misstänka att utvecklare redan under produktionen idag anpassar spelen redan från start för att passa kommunistpartiets ledning.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Relaterade texter

0
Över 400 miljoner Call of Duty-spel sålda

Över 400 miljoner Call of Duty-spel sålda

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Vi vet såklart alla att Call of Duty är riktigt stort och en bästsäljare år efter år. Det var så sent som igår vi rapporterade att Call of Duty: Warzone har passerat 100...



Loading next content