Svenska
Gamereactor
nyheter

VR-headsetet Oculus Quest 2 utannonserat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Tanken var att det skulle utannonseras på onsdag i samband med Facebook Connect, men redan nu har två videos lagts upp på Youtube som avslöjar Quest 2, vilket är nästkommande headsetet från Facebook-ägda VR-företaget Oculus.

Det första Oculus Quest inledde deras satsning på VR-headset som innehöll allt och som inte krävde en kraftfull dator för att prestera väl. Med uppföljaren bygger man vidare på det konceptet och erbjuder en helt trådlöst virtual reality-upplevelse. Enligt de två trailers som finns länkade ovan, kan vi se fram emot ett mer strömlinjeformat, lättare och ergonomiskt alternativ.

Nu erbjuds dessutom en upplösning på närmare 2K per öga, vilket är 50% fler pixlar än original-Quest, och detta gör det enligt Oculus till "the highest resolution headset we've ever made". Quest 2 drivs av en Qualcomm Snapdragon XR-2 och har 6 gigabyte RAM (oklart vilken sort) samt 256 gigabyte lagring (det verkar dock finnas flera alternativ). Vi utlovas även '3D positional audio' som ska öka inlevelsen.

Facebook Connect går av stapeln nu på onsdag, så vi återkommer med fler detaljer om Oculus Quest 2 senare i veckan.

VR-headsetet Oculus Quest 2 utannonserat

Tack Wccftech



Loading next content