Svenska
Gamereactor
nyheter

Playstation 5 är den fysiskt största konsolen i modern tid

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I decennier har trenderna gått mot att försöka göra hemelektronik allt mindre, plattare och lättare så det ska bli mer användarvänligt. Därför var det många som förvånades när Xbox Series X utannonserades, eftersom det är en tämligen stor enhet (15,1 cm × 15,1 cm × 30,1 cm) och många oroade sig för att den helt enkelt inte skulle passa i TV-möbeln. Nu har Sony släppt de officiella måtten för Playstation 5 (26 cm x 10,4 cm x 39 cm) och The Verge har med hjälp av sidan CompareSizes.com gjort några intressanta iakttagelser.

Genom att mata in storlekar, får du enkelt grafik som visar hur stora föremål är, för att på så sätt lätt kunna jämföra dem. De matade in Playstation 5, Digital Edition, Xbox Series X och S. Vi gjorde detsamma, och du kan se resultatet här nedan. Playstation 5 är den röda, den gröna är Playstation 5 Digital Edition, den blå är Xbox Series X och slutligen Xbox Series S som gul.

Playstation 5 är den fysiskt största konsolen i modern tidPlaystation 5 är den fysiskt största konsolen i modern tidPlaystation 5 är den fysiskt största konsolen i modern tid

The Verge noterar att detta gör Playstation 5 till tidernas största konsol, åtminstone i modern tid. Då ska man ändå veta att uppgifterna enligt Sony exkluderar "largest projection" samt även "excludes Base". Kort sagt, har du knapert med utrymme bakom TV:n, kan det vara en idé att börja överväga en ny möbel så du är redo till premiären.

Playstation 5 släpps den 12 november i bland annat Nordamerika och Japan medan vi i Europa får konsolen den 19 november.



Loading next content