Svenska
Gamereactor
nyheter

Flera problem rapporteras med nya Playstation 4-uppdateringen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Igår släppte Sony en tämligen stor Playstation 4-uppdatering numrerad 8.0, som lade till flera nyheter till konsolen. Det inkluderar förbättrade chattfunktioner liksom bättre verktyg för föräldrar. Men kort efter att uppdateringen släppts, kom rapporter från spelforum, Reddit och sociala medier om att vissa användare fått problem.

Det största problemet tycks röra kompislistan samt att inte kunna starta en grupp. Andra har däremot fått problem med tillbehör och kan inte ens ansluta en handkontroll till sin konsol (igår stötte chefredaktör Petter Hegevall på problem med sin Playstation 4 Pro, men om det beror på detta är oklart). Felmeddelandet WS-44369-6 tycks vara en gemensam nämnare och Sony Japan säger att de är medvetna om problemet.

Detta är tyvärr inte enda gången denna generation som Sony släppt uppdateringar i risigt skick. Så sent som i våras rapporterades att uppdatering 7.5 kunde förstöra konsoler i värsta fall och tidigare minns vi bland annat att uppdatering 6.02 kunde få konsoler att krascha och ljudet att strula, medan 4.7 kunde förhindra Playstation 4 från att boota upp överhuvudtaget.

Förhoppningsvis går det fort för Sony att fixa detta med 8.0-problemen, men i väntan på det rekommenderar vi att du väntar med att uppdatera din konsol om du nu inte verkligen specifikt vill spela online.

Flera problem rapporteras med nya Playstation 4-uppdateringen


Loading next content