Svenska
Gamereactor
nyheter

Xbox Series S laddar vissa spel snabbare än Xbox Series X

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Microsoft startar den nya generationen den 10 november i och med lanseringen av Xbox Series X som blir den kommande generationen mest kraftfulla konsol. Men det kommer även en annan konsol samtidigt; Xbox Series S. Den är klart mindre kraftfull och säljs till ett lägre pris (3595 kronor i Sverige). Den kör samma spel som Series X och har även samma funktioner - sånär som på en mindre SSD-hårddisk och avsaknad av Blu-ray - men i betydligt lägre upplösning.

Som vi tidigare kunnat berätta kommer spel till Xbox Series S därför vara mindre än till Xbox Series X, och det verkar även föra med sig en annan oväntad fördel, nämligen att spelen laddar snabbare. Detta enligt Xbox-bossen Phil Spencer som säger sig vara "surprised" över hur väl Xbox Series S presterar, med tillägget att den lilla vita konsolen i vissa spel har kortare laddningstider än Xbox Series X.

Lyckligtvis verkar laddande inte vara något problem nästa generation oavsett då både Playstation 5 och Xbox Series S/X är bestyckade med SSD-hårddiskar. Men oavsett detta, så är såklart snabbare bättre.

Xbox Series S laddar vissa spel snabbare än Xbox Series X


Loading next content