Svenska
Gamereactor
nyheter
Among Us

Alexandria Ocasio-Cortez gjorde stor Twitch-succé med Among Us

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det verkar som att Twitch nya drottning heter Alexandria Ocasio-Cortez (ofta bara förkortat AOC), och om namnet känns bekant så beror det på att det är en demokratisk kongressledamot som figurerat flitigt i pressen senaste åren. Hon invigde sin Twitch-kanal i veckan med att spela Among Us, efter att tidigare ha visat sig ha spelintresse, och man klan väl lugnt säga att det slutade med succé.

Livestreamen peakade medrunt 430 000 samtidiga tittare, vilket gör det till det tredje mest sedda i Twitch historia, efter endast Ninja och rapparen Drake (som tillsammans drog 600 000 tittare) samt Shroud som nådde (500 000 tittare vid sin Twitch-återkomst). Som om det inte vore imponerande nog har dessutom totalt 4,7 miljoner tittare hittat till kanalen vilket är siffror som de flesta professionella streamare bara kan drömma om.

Kort sagt tycks det ha varit ett smart drag av AOC som nu nått ut till en stor publik, och förhoppningsvis fått en försmak för spel-streaming. För som Gears of War-skaparen Cliff Bleszinski twittrade igår:

"Good to know if the politics thing doesn't work out for @AOC
she could always be a full time Twitch streamer.

She's a natural."

Detta är andra stora spelsatsningen på kort tid från demokraterna, efter att presidentkandidaten Joe Biden igår öppnat sin Animal Crossing: New Horizons-ö för allmänheten.

Among Us

Tack Verge

Relaterade texter



Loading next content