Svenska
Gamereactor
nyheter

Det går inte att utöka lagringen till Playstation 5 vid lanseringen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som vi kunde berätta igår, verkar det som att det här med lagring är något som kommer att bli ett problem nästa generation, då Playstation 5 har 667 gigabytes tillgängliga för spel, medan Xbox Series X har 802 gigabyte. I takt med att spel idag ofta är långt över 100 gigabyte samt blir allt större, lär detta bara räcka till en handfull titlar.

Microsoft och Sony har lyckligtvis lösningar för detta. Microsoft satsar på 1 terabyte stora minneskort, vilket är bekvämt och enkelt att använda - men väldigt dyrt. Sony har en mer kostsam teknologi på sina snabbare SSD-hårddiskar, men har valt att inte satsa på proprietär teknologi, vilket ger flera alternativ att välja bland samt därmed förhoppnings också större konkurrens.

Men det finns en hake. Detta kommer inte att stödjas när Playstation 5 släpps. Sony bekräftar nämligen till The Verge att utrymmet reserverat för SSD-expansioner kommer vara avstängt vid lanseringen och är "reserved for a future update". Det är dock ingen stor överraskning med tanke på att Playstation 5-arkitekten Mark Cerny sade att det fanns risk för detta redan i våras och förklarade att "it'd be great if that happened by launch, but it's likely to be a bit past it".

The Verge säger att de kollat med alla tillverkare av nödvändiga PCIe Gen4 stick drive, men ingen av dem kunde bekräfta att deras produkter fungerar med Sonys nya konsol, även om de tror att de ska fungera. Två företag nämnde att Sony inte tycks ha startat programmet ännu för att testa kompatibilitet.

Kort sagt finns risken att det kan ta ett tag innan du kan utöka lagringsutrymmet i Playstation 5. The Verge noterar även att Sackboy: A Big Adventure (32GB), Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition (105GB), Demon's Souls (66GB) och Call of Duty: Black Ops Cold War: (133GB) ensamt är nog för att fylla upp drygt halva hårddisken i Playstation 5, så vi håller tummarna för att Sony löser detta så snart som möjligt.

Det går inte att utöka lagringen till Playstation 5 vid lanseringen


Loading next content