Svenska
Gamereactor
nyheter
Assassin's Creed Valhalla

Dubbelt Assassin's Creed-påskägg refererar till både Zelda och Lovecraft

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vår eminente frilansare Adam Holmberg är redan klar med Assassin's Creed Valhalla och har skrivit vår recension, men vi andra kämpar tappert vidare efter att ha börjat spela igår. Under ett uppdrag utforskar Eivor en borg längs kusten, där hon (för Eivor är givetvis en kvinna) hör en röst ropa på hjälp. Hon hittar en hemlig väg och tar sig till ett fängelse med med bara trew väggar som lätt påminner om fängelset Tyrion Lannister satt i på House Arryns Eagle Nest, i Game of Thrones - men det har inte med saken att göra.

I cellen finns dock et blodigt och till synes färskt skelett, omgiven av höns. Eller ska vi kanske kalla dem 'cuccos'? För döm om vår förvåning när alla fåglar plötsligt attackerar när vi ger oss på en pippi. Arga fåglar är såklart inget nytt, men just höns och beteendet, för tankarna direkt till när Link slår en cucco i Kakariko Village (tekniskt sett måste han slå dem tre gånger - men vi lovar att det var en olycka varje gång).

När vi fortsatte utforska cellen, hittade vi även ett papper där det berättas om hur slottet innehåller terror utan dess like, och om viskande, håriga spindlar. Och platsen heter Dunwic. Om du kan din H.P. Lovecraft, så känner du säkert till The Dunwich Horror, där en spindelliknande varelse bor i en håla likt den Eivor befinner sig i och som lever av djur och människor.

Vi fortsätter att utforska Assassin's Creed Valhalla på jakt efter fler påskägg, har du hittat något kul?

HQ
Assassin's Creed Valhalla

Relaterade texter



Loading next content