Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Balan Wonderworld

Misstänkt Ghostbusters plagiat i Balan Wonderworld

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Spelet Balan Wonderworld som beskrevs som allt annat än en magisk värld är misstänkt för plagiat. Du kan lyssna på spelets låt här och Ghostbusterlåten här och jämföra själv. Det är framförallt introt som är otroligt lika varandra. Trots dessa likheter finns det också olikheter i temat vilket kan vara nog för att inte bli fällda om det går till en domstol. Petter beskrev i sin recension spelet som:

"Det absolut värsta med Balan Wonderworld är hur tanklöst korkat och ofärdigt det känns. Lite som om någon hittat ett planlöst ihopkastat skissblock i en papperskorg, plockat hem skiten för att försöka basera ett spel på alla lösryckta idéer som där finns"

Därför förvånar det kanske ingen att ett spel som är så uselt även plagierar. Varför detta projekt blev som det blev lär vi nog aldrig få reda på. Däremot kan det bli aktuellt att skaparna dras inför domstol över musiken. Just nu finns inget officiellt uttalande från rättighetsägarna till Ghostbusters musiken. Petter var däremot förtjust i musiken och skrev i recensionen:

"Musiken är bra. Musiken är det enda med det här spelet som inte stinker, tyvärr repeteras den till dödagar dock."

Där finns också eventuellt anledningen till att Petter inte gav spelet en etta. Han hade hört musiken i andra sammanhang och gillat den då. Vi andra på redaktionen står lite tveksamma om den starka inspirationen från Thomas och vännerna tillsammans med Ghostbusters musiken egentligen är så bra. Vi tvivlar dock inte på det lidande som recensenten utsattes för när hen plågade sig igenom spelet på 9 timmar. Tiden får visa om en eventuell domstol ser likheterna och om de är tillräckliga för en fällande dom.

Vad tycker du om både musiken och spelet Balan Wonderworld?

Balan Wonderworld

Relaterade texter

Balan WonderworldScore

Balan Wonderworld

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Skaparna bakom Sonic och Nights: Into Dreams har under tre års tid utvecklat vad som skulle bli en ny dundersuccé men Hegevall är allt annat än imponerad...Loading next content