Svenska
Gamereactor
nyheter
Resident Evil Village

Resident Evil Village-demot jämfört mellan PS5 och Xbox Series X

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som brukligt när det kommer till nya, stora spel har tekniktrollkarlarna hos Digital Foundry jämfört Resident Evil Village-demot mellan Playstation 5 och Xbox Series X för att se vilka skillnader vi har att vänta. Medan det verkar som att Xbox-spelarna kommer få små fördelar (vilket otippat nog inkluderar längre ögonfransar), står det uppenbart att Capcom gjort ett bra jobb med alla versioner.

Det visar sig nämligen att Playstation 5 och Xbox Series X kör spelet med olåst prestanda samt ray-tracing aktiverad och fortfarande presterar att mestadels bjuda på 60 bilder per sekund och en upplösning på 4K. Det är dock inte äkta 4K, utan "Capcom's image reconstruction tech to improve performance" används och båda versionerna "look nigh-on identical". De noterar att skillnaderna är så små att det handlar om detaljer som att ögonfransarna är något längre till Xbox Series X, vilket nog inte är vad som avgör vilken version du väljer i slutändan.

När det kommer till själva prestandan finns små men märkbara olikheter, och Digital Fountry förklarar:

"Series X has a more dogged grip on its target 60fps, with slightly less consistent throughput from Playstation 5. At best though, Series X delivers 10 per cent more performance in stress-test scenes, but I did note one scene where both consoles dip from 60fps to exactly the same extent."

Den billigare Xbox Series S har också granskats. Den stora skillnaden här är att ray-tracingen kapar bilduppdateringen till drygt 30 bilder per sekund. Upplösningen är Capcoms ovan nämnda teknik i 1440p istället för 4K. Genom att stänga av ray-tracingen får du dock spelet att köras i 60 bilder per sekund, och detta är vad som rekommenderas.

Capcom har såklart fortsatt jobba med spelet sedan demot lanserades, och det kan finnas små skillnader när det släpps på fredag. Detta ger dock en bra fingervisning om alla som spelar på de nya konsolerna kommer att bli nöjda.

Resident Evil Village

Tack Digital Foundry

Relaterade texter

Resident Evil VillageScore

Resident Evil Village

RECENSION. Skrivet av Johan Mackegård Hansson

Ondskan har vaknat i en liten by någonstans i Europa och Johan har tillbringat en vecka med att skjuta varulvar och fly från stora vampyrdamer



Loading next content