Svenska
Gamereactor
nyheter

Doctor Strange in the Multiverse of Madness blir läskigare med Sam Raimi som regissör

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Uppföljaren till Doctor Strange hade varit i produktion sedan en tid tillbaka när regissören Scott Derrickson plötsligt hoppade av projektet på grund av "kreativa skiljaktigheter." Nu var man tvungen att agera fort och att hitta en värdig ersättare stod högst på agendan. Men inget ont som inte för något gott med sig brukar man säga. På grund av den rådande pandemin hade luttrade skräckfarbrorn Sam Raimi en rejäl lucka i sin kalender och inspelningen kunde därmed fortsätta utan större avbrott men vad skulle bytet göra för den kommande filmen?

Enligt manusförfattaren Michael Waldron kommer uppföljaren att bli läskigare än sin föregångare. Nu är inte Doctor Strange en skräckfilm per se, även om den vilar tungt på sin kusliga atmosfär men med Raimi bakom rodret är det väl nästan omöjligt att inte tänka sig att uppföljaren tar en något annorlunda riktning. Waldron berättar att så här i Covid-tider fanns det gott om tid för honom och Raimi att sitta ner och planera arbetet. Att göra det till deras grej och i det arbetet ingick det att styra regin i en något mer läskig riktning. Helt enkelt att utnyttja möjligheten nu när man faktiskt hade ett av branschens vassaste namn inom sitt gebit att tillgå.

Tidigare har även Marvel-bossen Kevin Feige nämnt att Doctor Strange in the Multiverse of Madness kommer att ha läskiga partier men inte är någon skräckfilm i sin rätta bemärkelse. Han drog då paralleller till Indiana Jones, Gremlins och Poltergeist. Filmer som faktiskt en gång i tiden låg till grund för åldersmärkningen PG-13. Familjematinéer (ursprungligen med PG-rating) med läskiga scener. Feige uttryckte sig då i följande ordalag; "It's fun to be scared in that way, and not a horrific, torturous way, but a way that is legitimately scary." Detta var dock innan Sam Raimi klev på tåget så det skall bli intressant att se hur mycket läskigare det här blir i slutändan.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness har planerad premiär 22 mars 2022.

Ser du fram emot en ny läskigare film om Doctor Strange med Sam Raimi som regissör?

Doctor Strange in the Multiverse of Madness blir läskigare med Sam Raimi som regissör


Loading next content