Svenska
Gamereactor
nyheter
FIFA 21

FIFA 21 låter dig ta en smygtitt på innehållet i loot-lådor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Cristiano Ronaldo med 93? Legenden Maradona med 96 i snabbhet och 98 i avslut? Eller ett gäng likgiltiga klubbspelare du aldrig hört talas om? Man vet aldrig vad som döljer sig bakom de glänsande kortpaketen (loot-lådor) i FIFA Ultimate Team, men tyvärr är det ytterst sällan de förstnämnda spelarna.

Men nu har EA introducerat en ny mekanik i FIFA 21 som låter dig kika i paketen innan du spenderar dina surt förvärvade pengar. Genom att trycka på förhandsgranskning öppnar du paketet på vanligt sätt, och du får alla fyrverkerier och trumpetspel som en normal öppning av paketet. Därefter kan du välja om du vill köpa paketet eller vänta några timmar på att paketet ska ersättas med ett nytt.

Mekaniken är för närvarande endast giltig under den pågående Ultimate Team-säsongen, Festival of Football. Mikrotransaktioner har blivit en central del av EA:s affärsmodell, men det stora förlaget har utsatts för påtryckningar från både konsumenter och politiker på grund av deras aggressiva satsning på betalinnehåll som många menar riktar sig till minderåriga.

Den nya åtgärden bör förmodligen ses som ett försök att skapa mer öppenhet, och det kommer såklart även ge EA användbar information om hur köpbeteendet påverkas av denna mekanik.

FIFA 21
FIFA 21

Relaterade texter

0
FIFA 21

FIFA 21

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Ricardo Estevez (GR Portugal)

En av våra systersiter har fått chansen att klämma lite på next gen-versionen av EA:s utskällda fotbollssimulator...



Loading next content