Svenska
Gamereactor
nyheter
Assassin's Creed Infinity

Kommande Assassin's Creed tar inspiration från Fortnite och GTA V

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Assassin's Creed-serien har redan från första början sålt bra, men i och med övergången till rollspel sedan Assassin's Creed: Origins släpptes 2017 så ökade försäljningen drastiskt. Sedan dess har vi haft fått ytterligare två liknande äventyr i form av Assassin's Creed Odyssey och Assassin's Creed Valhalla. Kanske är det därför som Ubisoft nu tycker att det är dags för stora förändringar igen.

HQ

Efter en lång period av trovärdiga rykten har pålitlige Jason Schreier bestämt sig för att bekräfta uppgifterna att Ubisoft Quebec och Ubisoft Montreal (skaparna av Odyssey respektive Valhalla) gått samman för att skapa ett massivt spel som för närvarande bara går under kodnamnet Assassin's Creed, vilket passar med vad våra källor säger.

Anledningen till namnet är att detta spel inte kommer att ta oss till en specifik plats under en viss tidsperiod, utan istället låta serien bli en riktig live service-titel genom att ständigt få mer och nytt innehåll som tar oss till nya platser och tidsåldrar. Tänk exempelvis hur Fortnite-världen ständigt förändras eller hur Grand Theft Auto Online introducerar nya platser och ny story. Kort sagt ska det bli möjligt att bestämma vart och när Animus-maskinerna tar oss. Assassin's Creed Infinity kan till exempel låta oss utforska Frankrike under revolutionen och feodala Japan när det lanseras, innan Indien, Spanien eller liknande läggs till månader och till och med år senare.

En taleskvinna för det franska företaget bekräftar att något som kallas Assassin's Creed Infinity kommer "överträffa förväntningarna hos fans som har hoppats på ett mer sammanhängande berättande" i Assassin's Creed-universumet. Vagheten beror inte bara på att stora företag sällan vill kommentera rykten och läckor, utan också på att projektet fortfarande är så långt borta att mycket kan förändras. Slutsatsen är dock att Ubisoft vill göra Assassin's Creed mer onlinefokuserat med gradvisa förändringar snarare än att deras jättestudior spenderar åratal på enskilda spel.

Hur tycker du att det låter?

Assassin's Creed Infinity

Relaterade texter



Loading next content