Svenska
Gamereactor
nyheter
Baldur's Gate III

Ny patch till Baldur's Gate III - Stora uppdateringar och förbättringar utlovas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Larian Studios kommer att släppa patch nummer fem till Baldur's Gate III i veckan och enligt utvecklaren kommer den att innehålla stora uppdateringar och förbättringar för en större bredd och ett bättre djup i spelet. Helt nya spelmekaniker, mängder av förbättringar när det kommer till strider, en generellt vassare AI och ett större fokus på rollspelselement är några av de stora rubrikerna men det blir snyggare också, tack vare visuella uppgraderingar till vapen och nya cinematiska upplevelser.

Den fullständiga förteckningen över innehåll släpps först på tisdag, närmare bestämt den 13 juli, vilket också är datumet då patchen släpps men några höjdpunkter har redan kommunicerats. Regissören Swen Vincke berättar själv om nyheterna i denna video.

I korthet kan de beskrivas så här:

The Active Roll System
En ny funktion som ger bättre kontroll över rollspelselementen i spelet. I stället för att helt förlita sig på tur och RNG Jesus så kan man i och med "The Active Roll System" tillämpa trollformler och andra bonusar på sina tärningskast.

Background Goals
Spelare har alltid haft möjligheten att välja en bakgrund till sin karaktär men nu kommer det även att finnas uppdrag kopplade till spelarnas bakgrunder. Det är alltså uppdrag som skall kännas naturliga för varje given karaktär. Är man en hjälte blir man belönad när man gör något heroiskt och är man en ondskefull sälle blir man istället belönad om man hittar på något sattyg.

Camp Supplies
En uppdatering till det befintliga systemet som kommer att innebära att man kan använda sina resurser för att slå läger för en längre vila, vilket i sin tur gör det möjligt för spelare att ha unika konversationer med allierade, utlösa vissa händelser, använda status-bonusar och fylla på sina resurser. Uppdateringen introducerar dessutom "mini camps" som gör det möjligt att, istället för att alltid återvända till sitt primära läger för att ta igen sig så kan man nu även använda temporära lägerplatser.

Baldur's Gate III

Relaterade texter

Baldur's Gate IIIScore

Baldur's Gate III

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har packat överlevnadskittet för att klara av ett långvarigt återbesök till Sword Coast och för att se om det tredje Baldur's Gate är något vettigt att avsluta sommaren med...



Loading next content