Svenska
Gamereactor
nyheter

Taika Waititi regisserar Flash Gordon i nytt format

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För ett par år sedan nåddes vi av nyheten att Taika Waititi hade skrivit på jobbet som regissör till en animerad Flash Gordon-film. Efter det har det varit väldigt tyst om planerna men eftersom ingen heller har gått ut och proklamerat att någon nedläggning är aktuell så har väl den allmänna uppfattningen varit att det ändå arbetas på projektet. I dag har nya besked släpps och det har svängt rejält kan man säga. Enligt producenten för den nya filmen, John Davis så är det inte längre tal om en animerad film utan det kommer i stället att bli live action på vita duken. Det är en idé som har växt fram under arbetets gång där både Waititi och Davis har insett att det upplägg som passar bättre. Så här säger John Davis i en intervju med Collider:

"Taika is writing it. It was a movie that was a huge influence on him growing up. It is one of his favorite movies. He initially said to me, 'Let's do it animated.' I said, 'Okay.' Then we got into it and started developing it and he said, 'No, let's do it live-action.' I said, 'Even better.'"

Han var initialt helt såld på konceptet animerat, som han personligen ansåg var ett perfekt medium för berättelsen och såg verkligen fram emot att få se vad regissören skulle kunna göra med sin vision men nu när tiden har tickat på och en ny plan har växt fram så är han ännu mer övertygad om att slutresultatet kommer att bli episkt. Det är förstås stora ord men han motiverar dem med att lyfta fram varför Taika Waititi är det självklara valet att ta sig an ett sådant projekt och han skräder verkligen inte lovorden:

"Taika has the most fantastically interesting vision for this movie. And you can only know it is Taika. It is what he does. It is the way he looks at the world. He is the greatest guy in the world. He is the funniest guy in the world. And he thinks on a different plane. And this movie embraces everything that's special about Taika, and his vision. It harkens in a very interesting way to the original conception from the comics."

Flash Gordon såg dagens ljus för första gången 1934. Alex Raymond låg bakom skapelsen som senare skulle visa sig bli en stor inspirationskälla för många serieskapare. Kortfattat är det en story som följer Flash och och hans kompanjoner Dale Arden och Hans Zarskov på planeten Mongo där de strider mot tyrannen Ming. Den har efter det tolkats vid ett flertal tillfällen, i allt från TV-serie till rymdopera med självaste Max von Sydow i rollen som kejsar Ming men utan någon större framgång.

Ser du fram emot att se Flash Gordon igen?

Taika Waititi regisserar Flash Gordon i nytt format


Loading next content