Svenska
Gamereactor
nyheter

Nolan har haft strikta krav på Universal kring nya filmen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Christopher Nolan är ett stort fan av biokonceptet och har varit en av dess främsta försvarare. Därför var Warner Bros beslut att lansera biofilmer direkt på HBO Max tillräckligt för att han skulle bryta med sin mångåriga samarbetspartner.

Han satsade därför på budgivning kring sitt senaste manus, en annan film om andra världskriget som handlar om atombombens fader, Oppenheimer (vilket vi tidigare rapporterat om). Budgivningen slutade med att han valde Universal som partner, men det kom med hårda krav. I en artikel hos The Hollywood Reporter står det att Nolan krävde en budget på $100 miljoner.

Dessutom ville Nolan ha "total creative control, 20 percent of first-dollar gross, and a blackout period from which the studio wherein the company would not release another movie three weeks before or three weeks after his release".

Inte nog med det, exklusiviteten för biograferna ska enligt uppgift vara minst 100 dagar. Det är mycket mer än vad till exempel Disney gör, där Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings har en 45-dagars bioexklusivitet.

Tydligen var även Apple, Sony och Universal med i budgivningen, men i slutändan blev det Universal eftersom de sade ja till alla krav.

Nolan har haft strikta krav på Universal kring nya filmen


Loading next content