Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

NZXT H6 Flow RGB

NZXT släpper ett nytt datorchassi med dubbla kammare och vår hårdvaruskribent herr Lindman har kikat närmare på det...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

När det damp in ett paket som det stod NZXT på var jag inte sen att ropa pax till Mäkis stora förtret men jag har ännu inte fått nöjet att testa någon av deras prylar och kände att nu var det dags. I lådan låg ett rykande färskt chassi med namnet H6 Flow RGB som kommer att utöka deras produktportfölj som en hybrid av H5 och H9. Med andra ord ett kompakt chassi med dubbla kammare och ett sömlöst glasfönster som sträcker sig över två sidor på chassit för att verkligen kunna ge möjligheten till riktigt snygga byggen. Riktigt spännande och det ska bli kul att se hur det är bygga i.

HQ
NZXT H6 Flow RGB
Chassit har en lite udda design men det är riktigt läckert med glasfönstret som sträcker sig över två sidor på lådan.

Det första som slår mig är den helt klart udda designen med en vinklad sida på fronten där fläktarna sitter men jag tycker det är rätt coolt ändå och blir riktigt snyggt då både fronten och sidan är helt i glas. Chassit som vi fick är vitt men det finns även svart att välja på om du hellre föredrar det men för min del blir det helt klart tjusigare i vitt och öppnar upp för att kunna göra ett väldigt snyggt bygge. Eftersom det har två kammare blir det något bredare ( 287 mm ) än ett vanligt midtower chassi och höjden är något lägre än snittet på den här typen av lådor och mäter 435 millimeter. På längden mäter det 415 millimeter och sväljer grafikkort som är ända upp till 365 millimeter stora och det är alltså inga som helst problem att stoppa in ett Geforce RTX 4090-kort. Chassit är bestyckat med tre stycken 120 millimeters RGB-fläktar ur kartong som sitter på den vinklade fronten för att komma så nära grafikkortet som möjligt för kylningens skull. Det finns dessutom plats för två stycken 140 millimeters fläktar i botten av chassit, en 120 millimeters fläkt baktill och i toppen av chassit där du oftast sätter AIO-kylningen till processorn får du plats med dubbla 140 millimeters fläktar eller tre stycken 120 millimeters. Det är med andra ord gott om möjligheter till kylning trots att det är en väldigt kompakt datorlåda.

NZXT H6 Flow RGB
Det sitter tre stycken fläktar förinstallerat och de är placerade snett för att komma riktigt nära grafikkortet och förbättra kylningen.

För att öppna de flesta sidostycken och täckplåtar krävs det inga verktyg utan knäpps lös som på de flesta chassin idag och det är verkligen en himla smidig finess. Det är gott om plats i lådan tack vare de dubbla kammarna och kabeldragningen är riktigt smart med kanaler uppe, nere och på sidan där alla kontakter på moderkortet sitter vilket gör att kablarna knappt syns. I den bakre kammaren sitter även hållaren för de större hårddiskarna och det går att stoppa i en 3.5 tums disk och två stycken 2.5 tums diskar. Själva hållaren är löstagbar och det är busenkelt att skruva fast hårddiskarna innan du sätter den på plats i chassit. Ett extra plus för kabeldragningen är att de har en kontakt för IO-anslutningen vilket gör att du slipper hålla på och fippla med alla pyttesmå kontakter som det oftast annars är, en mycket smart lösning. Det följer även med en hel del kardborreband för att bunta ihop sladdarna och snygga till kabeldragningen och NZXT har även förinstallerat kabelhållare på smarta ställen vilket även det underlättar installationen.

Detta är en annons:
NZXT H6 Flow RGBNZXT H6 Flow RGB
Vitt eller sotsvart... Vilken färg väljer du?

När vi tittar vidare på kylningen av lådan går det se fördelen med den vinklade fronten för den kyler riktigt bra och ligger på runt 33 grader för grafikkortet och 43 grader på processorn i normal belastning. Med högre belastning kliver temperaturen upp till 55 grader på grafikkortet och 65 grader på processorn vilket är bra siffror och helt klart godkänd kylning. Det som däremot är lite sämre är ljudnivån och med fläktarna på full fart låter lådan rätt mycket men samtidigt är det vid hög belastning på datorn och inte vid normalt användande då den knappt hörs. Min första bekantskap med NZXT är verkligen en trevlig sådan för H6 Flow RGB är ett väldigt genomtänkt och framförallt snyggt chassi i mina ögon. Det är lätt och smidigt att bygga i och det skulle verkligen gå att göra läckra byggen i det tack vare det stora glasfönstret. Hatten av säger jag och ser framemot vad de hittar på härnäst.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Supersnygg design, kompakt storlek, bra kylning, enkelt att bygga i, smidig konstruktion
-
Lite för klent med ljudisolering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
NZXT H6 Flow RGB

NZXT H6 Flow RGB

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

NZXT släpper ett nytt datorchassi med dubbla kammare och vår hårdvaruskribent herr Lindman har kikat närmare på det...Loading next content