Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

NZXT Switch Mix

Ett stativ för hörlurar, en switch och en DAC i ett. NZXT lanserar en produkt man kanske inte visste att man behövde men som ändå känns naturlig när man väl använder den...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Som en del av hela det ekosystem (headset/hörlurar/switch mix) som NZXT vill skapa är detta kanske den mest spännande prylen. Det är en skoj produkt på flera vis och tillverkarna vill helt enkelt integrera alla produkterna, koppla samman dem och få dem att smälta ihop både designmässigt och gällande användandet. Denna pryl består av lite olika komponenter och vi kan börja med själva stativet för ditt headset. Det anmärkningsvärda här är att det är en liten tryckplatta där man hänger sitt headset och när den trycks ned så slår helt enkelt den inkopplade mixern över till den andra inkopplade ljudkälla man har. Stativet kopplas in i mixern, och där finns det nämligen utgångar för både hörlurar och högtalare och allt kopplas vidare till din PC via USB. Så, när man tar bort sitt headset från stället så kommer ljudet ur de, och när du hänger tillbaka headsetet och tryckplattan aktiveras så strömmar musiken ur högtalarna.

HQ
NZXT Switch Mix
Det går att skifta färg på LED-ljusen som visar volym.

Det är värt att nämna att du kan ha vilken utrustning som helst med 3.5 mm inkopplat här, det behöver alltså inte vara specifikt NZXT-prylar. Har du ett eget headset eller högtalare du gillar så kopplas de in, och alla funktioner är desamma. Vidare så styrs och sparas volymen separat för de två källorna, du kan dessutom med utvecklarnas programvara NZXT CAM ändra vilken färg volym-kontrollen ska ha samt att du kan trycka ner den för att aktivera mute. Här finns också ytterligare ett reglage som när man spelar kan justera mixen mellan spel och chattljud. Överlag är alla kontroller smidiga och själva mixern står också stadigt på stativet och allt smälter in snyggt. Den tar dock lire plats eftersom plattan för stativet är något stor och det blir ju av givna skäl också en del sladdar som ska tas om hand.

Den mest negativa saken uppenbarar sig dock ganska fort när man börjar använda prylen. Eftersom man ställer volymen separat på de två inkopplade ljudkällorna så uppstår en plötsligt höjning i ljudet när man plockar bort hörlurarna från stativet, ifall då volymen är inställd högre på dessa. Det är bara under ett väldigt kort ögonblick och kan avvärjas genom att ta av hörlurarna snabbt, men det är ändå en frustrerande miss ifall man nu lyssnat på något lägre i sina högtalare men har haft en högre volym i hörlurarna. Har man ljudet på ungefär samma nivå (eller högre på högtalarna) så kan man ju undvika det så också, men ljudnivån tenderar ju att ligga betydligt högre i just ens headset. Det är väldigt lätt hänt att glömma att ljudet från hörlurarna är inställt betydligt högre och därmed bli lite skrämd när ljudet plötsligt höjs från när det slår över till högtalarna.

NZXT Switch Mix
Mizern läggs snyggt på plats på stativet.
Detta är en annons:

Förutom den missen och det lilla klagomålet är denna mixern/DAC en lysande produkt. Det är riktigt smidigt att bara kunna lyfta av sina hörlurar och vipps är ljudet där, för att sedan hänga tillbaka dem och så har man ljudet ut från högtalarna. Jag gillar också volymkontrollen och reglaget för spel/chattljud, se snygga LED-lamporna som visar volym och hur man gjort designen så att allt smälter ihop. Ser man då också till att ha ett bättre headset än det som "är meningen" så blir detta extra bra. Det rekommenderade priset på 1599 kronor kan säkerligen verka lite avskräckande för ett ställ och en mixer, men förutom dessa funktioner så får man också tänka att detta även är en 24-bit/96 kHz DAC av hög kvalitet.

NZXT Switch Mix
Allt smälter ihop snyggt.

På många vis är detta, som jag nämnde i ingressen, en pryl som man kanske inte visste att man behövde. Förutom den uppenbara biten att man betalar pengar för en digital-till-analog konverterare så är resten av funktionerna mest en sak som gör användandet av två ljudkällor smidigare. Jag gillar dock även det faktum mixern känns användarvänlig med stor volym-kontroll, reglage för chatt/spelljud och att stativet, förutom sin givna funktion att förvara headsetet, då också har den där tryckplattan som byter ljudkälla. Det är också ett plus att NZXT inte begränsat mixerns utgångar för ljud till enbart sina egna produkter utan låter dig koppla in det du har eller tänkt införskaffa. Allt som allt en riktig rolig pryl som underlättar och sätter lite lyxig känsla på användandet av ljudet på din dator.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra kvalitet och design på prylarna, går att koppla in vilka 3.5 mm-produkter som helst
-
Irriterande höjning av ljudet när man lyfter av sitt headset, något klumpig att ha på skrivbordet
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
NZXT Switch Mix

NZXT Switch Mix

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Conny Andersson

Ett stativ för hörlurar, en switch och en DAC i ett. NZXT lanserar en produkt man kanske inte visste att man behövde men som ändå känns naturlig när man väl använder den...Loading next content