Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus 10T

Lillebrorsan till den briljanta Oneplus 10 Pro släpps om ett par veckor och Hegevall har redan hunnit tillbringa en hel vecka tillsammans med den...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Oneplus 10 Pro (recensionen) anser jag vara den bästa Android-luren som går att köpa för pengar, inte minst eftersom jag föredrar OxygenOS framför i stort sett allt annat i Android-väg vilket tillsammans med fantastisk skärm, marknadens bästa snabbladdning, lysande Hasselblad-kamera och fenomenalt läcker design - Är det telefonen jag väljer, om jag pratar Android. Om ett par veckor är det dags för Oneplus att dunka ut den något billigare varianten av 10 Pro, som heter 10T och jag har haft nöjet att testa den under den gångna veckan.

10T innehåller många av komponenterna som sitter i 10 Pro med undantag för skärmen och mjukvaran som styr kameran. Det mest imponerande med detta lur utöver det faktum att den är supersnygg i den ljusa, mintgröna färgen ("Jade Green") som vår recensionstelefon är lackad i. Oppos Supervooc-snabbladdning är i det närmaste äckligt bra här och enligt mina tester ingen konst att ladda batteriet från 1% till 100% på under 20 minuter, vilket är superimpinerande. Utöver detta har Oneplus tillfört fler antenner vilket gör att man inte längre riskerar att dölja antennerna och hämma deras effektivitet om man likt jag har stora händer och liksom kramar om telefonen från båda kortsidorna när man spelar, exempelvis.

OnePlus 10T
8 GB RAM / 128 GB lagringsutrymme kostar 7990 kronor medan 16 GB / 256 kommer att kosta 8990 kronor i svenska butiker när den släpps, den 25:e augusti.

Det märks rent allmänt att Oneplus satsat mycket på oss gamers med 10T som håller sig aningen svalare under längre Diablo Immortal-sessioner än 10 Pro, också - Och batteriet med sina 4800 mAh håller i mer än ett dygn för vår del även om vi under dagen spelat exempelvis Immortal under över en timme. När det gäller kameran står det inte längre Hasselblad på den men det innebär inte att den är sämre än kameran i 10 Pro, för det. Inte enligt mina tester. Det är nämligen exakt samma Sony-sensor (50MP Sony IMX766) i denna kamera som i storebror och att Oneplus plockat bort Hasselblads mjukvara för framförallt färgdjup och grading, är i grunden ingenting som jag saknar, eller vill gnälla på. Bilderna som 10 Pro tar är strålande men det finns en liten gultint i högdagrarna som jag inte riktigt gillar medan 10T har en något mer balanserat färgton i bilderna man fotar. Detta är dock absoluta ultranörds-petitesser från en farbror som suttit med bildbehandling inför tryck i över 20 år och säkerligen mest något som jag hakat upp mig på, och bara jag (i hela världen). Det jag vill ha sagt är dock att kameran här är strålande. Inte fullt lika briljant som den i Iphone 13 Pro Max, men väldigt nära.

När det gäller skärmen handlar det om en 6,7-tums Amoled-variant som körs i 120Hz i upplösningen 2412 x 1080p och den är bra. Riktigt, riktigt bra. Skärmen i 10 Pro är fortfarande lite, lite bättre men de allra flesta kommer aldrig att kunna se någon skillnad här. Skärmen i 10 Pro kan skifta mellan 1Hz uppdateringsfrekvens och upp till maxläget på 120Hz utan problem, den kan även i realtid sänka sig från exempelvis 120 till 19 beroende på vad du som användare gör. Detta kan alltså inte skärmen i 10T som istället hoppar mellan 60 och 120Hz beroende på hur krävande applikationer du kör. Jag märker personligen ingen skillnad när jag spelar spel på båda och växlar mellan men jag förmodar att 10 Pro-skärmen kan spara mer batteri än den i 10T tack vare den dynamiska uppdateringsfrekvensfunktionen.

Detta är en annons:
OnePlus 10TOnePlus 10TOnePlus 10T
Hjärtat utgörs av en Snapdragon 8+ Gen 1 och 10T känns rapp, snabb och sval tack vare strålande kylning.

En stor snackis inför premiären av denna telefon är att Oneplus plockat bort "Alert slider"-knappen på höger sida om telefonen, något som upprört många purister, tydligen. Orsaken är att denna knapp tagit massor av plats på insidan, enligt Oneplus, som nu används av bättre kylning, bättre batteri och fler antenner och för egen del har jag inte riktigt saknat denna knapp under mina vecka med 10T, även om jag initialt trodde att jag skulle göra det.

OnePlus 10TOnePlus 10T
Idag ser snudd-på varenda smartphone i stort sett identiska ut, förutom Oneplus 10-serien som helt klart sticker ut med sin lite annorlunda kameramodul. Vi tycker att den är supersnygg. Vad tycker du?

I telefonen jag testat sitter det 16 GB arbetsminne och 256 GB lagringsminne och det är ganska precis allt jag behöver, eller mer än vad jag någonsin kommer att behöva. Under min vecka med denna telefon har jag stöt på noll problem, varit kroniskt imponerad av byggkvaliteten, skärmen, batteritiden och kameran för att inte tala om hur snygg jag tycker att den är, precis som i fallet med 10 Pro. Om jag skulle välja skulle jag fortfarande plocka 10 Pro istället, mest tack vare den mer avancerade skärmen men tro inte för en sekund att denna "lillebror" känns som en klenare variant av 10 Pro när du väl håller den i handen. För det gör den inte.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Superb byggkvalitet, klockrena materialval, läcker design, grymt fin kamera, strålande batteri, underbar snabbladdning
-
Saknar "Alert slider"-knappen från föregångaren, sämre skärm än 10 Pro
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Oneplus 10T

Oneplus 10T

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Lillebrorsan till den briljanta Oneplus 10 Pro släpps om ett par veckor och Hegevall har redan hunnit tillbringa en hel vecka tillsammans med den...Loading next content