Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus 11

Oneplus 11 är här och Petter har tafsat på den dagarna i ända under de gångna två veckorna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Både Oneplus 10 samt 10 Pro tvingades utstå en del kritik från svårflirtade Android-fanatiker som menade på att kineserna bakom Oppo tappat taktpinnen och numer bara lekte följa John efter giganter såsom Google, Samsung och Xiaomi. Jag höll aldrig riktigt med utan njöt istället av kapabla mobiltelefoner med finfin prestanda och lysande design, något som cementeras ytterligare nu med 2023 års flaggskepp; Oneplus 11.

HQ

11:an är något av en prestandabest sett till vad den huserar. Snapdragon 8 Gen 2-processor, 16 GB arbetsminne, 6,7 tum stor Oled-skärm (1440p) ned 120 Hz-bilduppdateringsfrekvens, Oppos fantastiska snabbladdning av ett 5000 mAh stort batteri, Hasselblad-trimmad 50 megapixel-kamera, Wifi 7-stöd och 256 GB lagringskapacitet. Det är en väldigt kapabel telefon det och det märks såklart när jag håller den i handen, för Oneplus 11 är snabb. Som skabb.

Oneplus 11
Marknadens just nu snyggaste mobiltelefon? Japp!

Svarstiden och responsen i den haptiska feedbbacken skulle jag vilja kalla det rappaste på marknaden just nu med Iphone 14 Pro Max som den främsta konkurrenten. En del av detta har såklart med den nya processorn att göra samt den fantastiska Oled-skärmen men det ska även tillskrivas ColorOS som är en vidareutveckling av OxygenOS och Oppos egna loader till Android, och det är fortfarande min favoritversion av Googles operativsystem. Jag vet att det finns kritiska röster även till detta men jag är av motsatt åsikt då jag anser att ColorOS känns enklare, snyggare och att notifikationssystemet helt enkelt är smidiga och en smula mer som det fungerar i Ios.

Designen på Oneplus 11 är lysande. Detta är verkligen en utsökt telefon sett till hur den ser ut samt känns i handen. Vårt recensionsexemplar lackad i Oneplus nya gröna färg och den skimrar tjusigt mot ljuset utan att dra på sig alldeles för mycket fingeravtryckskladd. Jag gillar fortsatt Oneplus formfaktor och tycker att de i mångt och mycket ligger bättre i handen än de senaste generationernas Iphones och Oneplus 11 ser klart dyrare ut rent designmässigt än både Google Pixel 7 samt Samsung Galaxy Ultra 23.

Detta är en annons:
Oneplus 11
Oneplus 11 är en prestandabest och lysande som spelmobil.

Skärmen är strålande och det är föga förvånande då det är samma Oled-variant på 6m7" och 120Hz som satt i 10 Pro. Lysande pixeldensitet, rasande bra färger och kontrast och med en maxljusstyrka på 1300 nits är den dessutom mer än tillräckligt punchig i dagsljus. Visst, skärmen i Iphone 14 Pro är något mer ljusstark men det är inget som direkt märks i praktiken när man håller båda lurarna bredvid varandra i fullt solljus. Snabbladdningen signerat Oppo är dessutom fortsatt fantastisk och att kunna ladda upp hela batteriet från 1% till 100% på 24 minuter är superlyxigt. Tyvärr saknar 11:an möjligheten att ladda trådlöst vilket känns som en märklig sak att plocka bort, men å andra sidan har jag inte laddat någon av mina telefoner trådlöst på flera år, så för egen del spelar det i grunden ingen större roll.

Oneplus 11
Mattsvart eller glansigt havsgrön... Vad väljer du?

Oneplus 11 huserar kamerasensorer från Sony som trimmats av svenskas Hasselblad och minus Iphone 14 Pro Max har jag aldrig testat en bättre mobilkamera än denna. Bilderna jag tagit har alla blivit strålande med god skärpa, bra fokus, supersnyggt skärpedjup och väldigt fina färger. Att kunna använda Hasselblads egna fotofilter i porträtt-läget är dessutom en ljuvlig funktion som gör porträtten mer studio-aktiga. Med 11 har Oneplus ännu en gång svarvat ihop en Android-lur som känns som om den verkligen sätter hårt mot hårt mot giganterna i Android-svängen. Jag är fortsatt svag för deras operativsystem, jag tycker om att "alert slider"-knappen hittat hem igen nu (den saknades på 10:an) och jag älskar skärmen, batteriet, snabbladdningen, designen samt spelprestandan som denna mobil erbjuder.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Läcker design, ljuvlig formfaktor, fantastisk skärm, otroligt fin kamera, grym snabbladdning
-
Saknar möjligheten till trådlös laddning
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Oneplus 11

Oneplus 11

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Oneplus 11 är här och Petter har tafsat på den dagarna i ända under de gångna två veckorna...Loading next content