Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus 12

Oneplus dunkar på med årets hittills mest imponerande mobiltelefon och chefredaktör Hegevall är väldigt imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Kameran (eller "kamerorna", rättare sagt) är verkligen enorma på baksidan av Oneplus 12. Så stora att de framkallar ett och annat skratt. Men rätt sorts skratt. Inga hångarv, inga fnissningar ut ur ena mungipan utan mer som ett vrålande "Hoho! Heeelvette så fränt"-skratt, om något. Och det är ju precis så det är. Hasselblad-optiken och dess sensorer i denna nysläppta mobiltelefon är fräna prylar. Den helsvenska proffslogotypen och namnet Hasselblad har ju i grunden inte jättemycket med själva kamerauppbyggnaden eller slutresultatet att göra utan blir mer en marknadsföringsgrej, men bilderna som denna telefon levererar... Är inget annat än fantastiska.

HQ
OnePlus 12OnePlus 12
Svart eller någon slags havsgrön färg... Vilken väljer du?

Under fjolåret imponerande Oneplus i stort sett rakt igenom med den ytterst konkurrenskraftiga 11:an och när uppföljaren nu har landat är det för mig mycket enkelt att slå fast att detta är en av de absolut bästa telefonerna du kan köpa just nu, oavsett märke, modell, operativsystem eller prisklass. Att den dessutom kostar 11 000 kronor och inte det dubbla, som Samsungs flaggskepp samt Iphone 15 Pro, gör knappast Oneplus 11 mindre attraktiv.

OnePlus 12OnePlus 12
Designmässigt är Oneplus 12 utsökt och den känns "premium" rakt igenom.

Designmässigt anser jag denna mobil vara alldeles utsökt. Den ser kapabel och kraftfull ut samtidigt som den är elegant och sober och den gröna metallic-färgen är urtjusig. Insidan är minst lika läcker, också. Qualcomms Snapdragon 8 (Gen 3), en uppdaterad version av Trinity Engine, 16 GB arbetsminne, 1440p-OLED på 6,8" som körs i 120Hz och med 4500 cd/m2 i ljusstyrka är vad som bjuds här och inklusive Iphone 15 Pro Max anser jag att Oneplus 12 huserar marknadens just nu bästa mobilskärm. Stereohögtalarna levereras fortfarande Dolby Atmos-ljud och här har det skett välkomna förbättringar som gör att det faktiskt låter riktigt bra och batterimässigt finns det verkligen ingenting att klaga på, här. 5400 mAh har för egen del inneburit att jag kunnat köra telefonen i två dygn mellan varje laddning vilket är fantastiskt med tanke på hur ofta jag nyttjar den. Den medföljande 100 watt-laddaren nyttjar Oppos fenomenala Supervooc-teknik och detta gör som vanligt att det går blixtrande snabbt att ladda från 1% till 100%.

Detta är en annons:
OnePlus 12
Oppos superladdning är bättre än någonsin.

Sen har vi det här med kamerorna, också. Som jag tidigare var inne på. Oneplus 12 har en annan sensor och annan optik än Oneplus 11 och detta har inneburit ett kliv framåt och ett kliv över konkurrensen. Sonys LYT-808-sensorn är rasande bra och de tre objektiven gör ett strålande jobb med att fånga allt man siktar på, oavsett om det är soligt, mulet eller becksvart. Hasselblad-samarbetet rör mest color grading-biten och även här är Oneplus 12 fantastisk. Bilder och video ser naturligt ut med larvigt bra klarhet, skärpa samt kontrast. Jag har varit stormförtjust i Oneplus Android-nallar sedan de släppte Oneplus 6 och kommer som det ser ut här att fortsätta vara det. För 11 000 kronor hittar du helt enkelt inte en mer komplett och högpresterande mobiltelefon på marknaden idag.

Detta är en annons:
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Supertjusig design, perfekt formfaktor, marknadens finaste skärm, rasande bra prestanda, strålande gamingprestanda, mycket bra batteritid, fenomenal kamera
-
Saknar IP68-klassificering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Oneplus 12

Oneplus 12

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Oneplus dunkar på med årets hittills mest imponerande mobiltelefon och chefredaktör Hegevall är väldigt imponerad...Loading next content