Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus Buds Pro 2

Om du beställer en Oneplus 11 nu får du ett par av dessa lurar på köpet och Hegevall är är väldigt nöjd...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Oneplus Buds och Buds Pro var och är lysande. Två lysande lurar till ett mycket överkomligt pris som med enkelhet kunde tävla med mer kostsamma alternativ. Nu är Buds Pro 2 här och under de gångna två veckorna har jag tillbringat mängder av tid med dessa lurar i skallen och kan lite kortfattat konstatera att de är alldeles lysande, precis som sin föregångare.

HQ

Buds Pro 2 är cirka 800 kronor dyrare än mina budgetfavoriter Oneplus Buds och det märks direkt när det kommer till design, materialval och finish både när det kommer till själva snäckorna samt laddningsetuiet som de levereras i. Dessa känns mer premium än lillebrorsan och de ser ut att kosta mer. Ergonomin är bra, också. Buds Pro 2 är lagom stora, passar mina öron väldigt väl och de lite kortare stjälkarna är smidiga att nyttja särskilt när de ska plockas ur öronen. Buds Pro släpptes aldrig här i Sverige (annat än import) men design på Buds Pro 2 är i det närmaste identisk med föregångarna och det är en bra sak. Stjälken är kromad medan resten av snäckan är tillverkade av matt plast och den kontrasten ger ett sobert och lite annorlunda uttryck.

Oneplus Buds Pro 2
Otroligt snygga, otroligt bekväma med riktigt fint ljud.

När det gäller ljudet har Oneplus den här gången tagit hjälp med framtagningen av Oneplus nya 11 millimeters-element samt tuningen av dessa av danska högtalartillverkaren Dynaudio vars snordyra premiumhögtalare för mig alltid stått för en slags skandinavisk, aningen minimalistisk neutralitet, så även här. Buds Pro 2 låter mindre "färgat" och mer neutralt än föregående modell och det finns ett lite mindre påtagligt fokus på bas och botten. För mig som älskar bas är detta en smula tråkigt men för den som anser att många av dagens in-ears är för bas-fokuserade, är detta såklart enbart en god nyhet. Ljudbilden i Buds Pro 2 är utsökt sett till separation, kontroll och dynamik och DSP:n är strålande med en bred och omfångsrik karaktär som med enkelhet skåpar ut framförallt Apple Airpods samt Airpods Pro.

Samtalskvaliteten är strålande, också. Buds Pro 2 låter väldigt naturligt när jag ringer upp diverse vänner för att prata om hur mycket jag hatar att älska Warzone 2.0 och lurarna gör ett bra jobb med att plocka upp lin röst och blockera miljöljud och annat. Den aktiva brusreduceringen är inte fullt lika bra och lyckas inte nå samma nivå som i JBL:s eller Bose toppmodeller, men den är klart godkänd.

Detta är en annons:
Oneplus Buds Pro 2
Dubbelt så bra som Airpods Pro.

Batteritiden ligger på nio timmar per laddning och hela 39 timmar extra batteritid i förvaringsasken vilket gör att de ligger i den absoluta toppen inom in ear-segmentet. De är även några av de allra bästa lurar jag lyssnat på när det kommer till spatialt ljud (objektbaserat) vilket är möjligt via Oneplus 11. Buds Pro 2 medföljer Oneplus 11 och det känns som ett väldigt generöst erbjudande med tanke på att de kostar 2000 kronor och med enkelhet konkurrerar med segmentets toppmodeller såsom Beyer Dynamic Freebyrd, Sennheiser TW Momentum 3 samt Jabra Elite 7 Pro. Helhetspaketet med en Oneplus 11 och dessa lurar är ett riktigt attraktivt sådant som presterar väl ihop och erbjuder strålande design samt en riktigt lyxig premiumkänsla.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Superläcker design, fantastiskt ljud, lysande batteritid, objektbaserat ljud, bra gamingläge, grymt fin ergonomi
-
Brusreduceringen är bättre än i föregångaren men inte i klass med de bästa
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Oneplus Buds Pro 2

Oneplus Buds Pro 2

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Om du beställer en Oneplus 11 nu får du ett par av dessa lurar på köpet och Hegevall är är väldigt nöjd...Loading next content