Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus Buds Z2

Oneplus drämmer till med en av de mest imponerande ljudprodukterna som vi testat under hela året. Här kommer budgetlurarna Z2 och utklassar mycket av sina rivaler...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag gillar inte denna design. Låt mig börja med att klargöra det. Att Oneplus, likt Apple, envisats med att haka på den där tandborsthuvud-pinnen längst ned på själva snäckorna, som i det hör fallet dessutom inte huserar mikrofoner för den aktiva brusreduceringen, känns märkligt. Jag har alltid tyckt att Apples märkligt fula Airpoids-design varit en renodlad nödlösning men precis som mycket annat som techgiganten från Cupertino gör, verkar det såklart ha blivit någon slags polstjärna för hur en "snygg" bluetooth-in ear-lur ska se ut.

HQ
Oneplus Buds Z2Oneplus Buds Z2
De finns i svart eller vitt och det medföljande batterietuiet ser ut som ett ägg.

Med det sagt finns det förutom designen ingenting med Oneplus Buds Z2 som jag inte gillar, eller älskar. För detta är mest troligt det absolut bästa jag testat i prisklassen 800-1200 kronor och slår till och med de alldeles underbart fina (helsvenska) Supra Nero-TX (899 kronor) på fingrarna både vad det gäller ljudkvalitet, ljudkaraktär och batteritid.

Oneplus Buds Z2 skiljer sig rent funktionsmässigt inte märkbart från i stort sett något annat som jag recenserat i in ear-väg de gångna månaderna. Batteritdien ligger i toppklass med cirka åtta timmar batteri i själva lurarna och 30 timmar i det medföljande etuiet med den aktiva brusreduceringen (ANC) avslagen och fem timmar plus 25 timmar i etuiet med ANC påslaget. Funktionerna är touch-baserade och det finns ett transparens-läge, som i snudd-på allt annat på marknaden som fungerar bra och Dolby Atmos-funktionalitet för de som har en Oneplus-telefon.

Oneplus Buds Z2
Det går utmärkt att lägga dem i en godisskål, om man nu skulle vilja det.
Detta är en annons:

Allting med Z2:orna fungerar bra. Att para dem, ladda dem, synka med en Iphone likväl som en Oneplus 7T är en baggis och att styra ljudkaraktären eller lyssningsläget med Oneplus hörlursapp är hur smidigt som helst. Noll bekymmer, allting fungerar felfritt. Ergonomiskt är de dessutom lysande, som en smartare utformad version av Apple Airpods Pro med ett glättigt blankt plasthölje och en gummiplupp som man enligt dagens in ear-standard kan byte ut mot mindre eller större varianter för att de ska passa perfekt i just ditt inneröra.

Oneplus Buds Z2
Designen är ful, trist nog, och den där Airpods-pinnen borde Oneplus ha filat bort i designstadiet.

Ljudkaraktären i Oneplus Buds Z2 är varm. Värme och bas tycks vara fokuset efter att man precis stoppat in dem i öronen men det krävs bara en låt eller två för att inse att Oneplus inte tummat på de högre frekvenserna eller på separationen mellan instrument och kontroll av ljudbilden i helhet. För mig personligen är denna typ av ljudkaraktär det bästa jag vet. Det låter mustigt fylligt, varmt, mycket bas och ett tight och rappt mellanregister som känns balanserat och dynamiskt tillsammans med en klar och tydlig diskant som inte skapar lyssningströtthet via de där "hisschiga" S-ljuden som så många in ear-lurar lider av.

Oneplus Buds Z2
Det finns i stort sett ingemting för 1099 kronor som låter såhär bra och fungerar såhär felfritt.
Detta är en annons:

Oavsett om jag lyssnar på "Harmony Road" från The Stings nya skiva The Bridge eller på "Holy Water" från Biffy Clyros nya skiva, spelar Z2:orna upp ett ljud som jag väldigt snabbt har blivit väldigt förtjust i. Jag hade verkligen inte förväntat mig att dessa trots allt ganska billiga lurar skulle erbjuda ljud på denna nivå. I jämförelse med de mer en dubbelt så dyra Airpods Pro är Oneplus Z2 så mycket bättre när det kommer till ljudkvalitet att det nästan blir larvigt. Där Airpods Pro känns klena med kass dynamik och bristfällig kontroll, plus blek och tunn bas är Z2:orna raka motsatsen, och den akriva brusreduceringen är dessutom lysande.

Oneplus Buds Z2
Det är lite pilligt att passa in snäckorna i sina hål i etuiet eftersom de där jädra "pinnarna" är i vägen. Magneten är stark och bra, dock.

Visst, dessa lurar når inte upp i Bang & Olufsen EQ-nivå eller Sony WF-1000XM3 när det gäller ANC men det kan man å andra sidan såklart heller aldrig förvänta sig med tanke på att de modellerna kostar tre gånger så mycket, eller mer. Med det sagt är ANC-funktionen i Z2 fortfarande utomordentligt bra och inte alldeles för sträng som i vissa modeller vilket skapar ett slags tryck i mitt inneröra. Detta sker inte här och transparens-funktionen är lysande i Oneplus snäckor.

Oneplus Buds Z2
Den aktiva brusreduceringen precis som batteritiden är strålande.

Det finns inga tvivel från min sida gällande vad Oneplus gjort här, de har släppt en hörlur som med enkelhet hade kunnat kosta 2299 kronor och ändå kammat hem finfina betyg, för 1099 kronor. Årets bästa hörlursdeal är därmed här, precis lagom till julklappshysterin. Om det inte hade varit för den där märkligt fula Airpods-designen med en pinne som sticker ned ut ur örat, hade jag delat ut full pott här, så bra är de.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fenomenal batteritid, enkla att para och problemfritt ägande, superb ljudkvalitet med varm och kontrollerad ljudbild, lysande passform
-
Ful design
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Oneplus Buds Z2

Oneplus Buds Z2

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Oneplus drämmer till med en av de mest imponerande ljudprodukterna som vi testat under hela året. Här kommer budgetlurarna Z2 och utklassar mycket av sina rivaler...Loading next content