Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus Nord Buds

Efter att ha kärat ned sig fullständigt i de alldeles briljanta Oneplus Buds Z har Hegevall nu satt gaddarna i budgetplupparna Nord Buds...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag är larvigt förtjust i Oneplus Buds Z2 som du idag kan köpa för 990 kronor. De lurarna presterar långt, långt, långt över sin prisklass och är tillsammans med Supras Nero-TX det mest prisvärda du kan hitta i detta segment. Eller "var" det mest prisvärda, ska jag säga. Med de nya budgetsnäckorna Nord Buds visar Oneplus ännu en gång att de kan tänja på begreppet "prisvärt" ytterligare och erbjuder här den enskilt bästa hörlur under 600 kronor som vi här på Gamereactor någonsin stött på.

HQ
Oneplus Nord Buds
Snygga är de, Nord Buds.

Ja, du läste rätt. Nord Buds kostar 599 kronor och alla som använt budgetsnäckor i denna prisklass från exempelvis Skull Candy, Earpods eller Xiaomi - Vet mycket väl hur illa de brukar låta. Precis som i fallet med exempelvis Beats brukar det oftast handla om billiga element där kalibreringen tvingat bort topparna ur diskanten och dynamiken ur mellanregistret för att få lurarna att låta mer basfokuserade och "varma" än vad de egentligen är. Resultatet är ofta bristfällig kontroll, burkigt tunt frekvensomfång och slapp, trött bas men när det gäller Nord Buds bör jag väl i rättvisans namn snarare beskriva dem som raka motsatsen.

Dessa lurar har superkontrollerad, fin diskant med god kontroll och fin balans utan att bli sådär vass och oangenäm som många in ear-modeller blir. Det finns en liten hängmatteeffekt i mellanregistret men den är inte större än vad den är i flera av exempelvis Bose modeller som kostar tre till fyra gånger mer. Basen är dessutom kraftfull och påtagligt varm utan att för den skull ta över. Nord Buds spelar svängigt med en lekfull och trevlig karaktär som fungerar lika bra till Stings "The Bridge" som tillsammans med Animals as Leaders "Parrhesia".

Oneplus Nord Buds
Sju timmar per laddning, 30 timmar i etuiet.
Detta är en annons:

När det gäller designen har Oneplus valt ett helt annat spår än Z2 som i grunden mer liknar Apples Airpods Pro. Nord Buds har en snyggt sober och stilren form som mer påminner om låt säga Bang & Olufsen eller Sennheiser och på toppen av själva utsidan av lurarna sitter det en liten spegelblank cirkel där man sätter tummarna för att styra touch-kontrollerna. Batteritiden är klart jämförbar med de bästa in ear-lurarna vi testat här på redaktionen vilket innebär strax över sju timmar per laddning och 30 timmar i det medföljande etuiet. Nord Buds är IP55-klassade vilket gör att de tål svett och smuts och parningsprocessen är supersmidig. Kär man dessa till exempelvis Oneplus 10 Pro (vilket jag gjort) får man såklart tillgång till ett par smaskiga extrafunktioner och kan EQ:a dem mer detaljerat än om man kopplar dem till exempelvis en Iphone 13 (vilket jag också gjort).

Att det går köpa in ear-snäckor för 599 spänn som ser såhär bra ut, känns såhär välbyggda och erbjuder såhär pass bra ljud känns lite overkligt ska jag ärligt talat säga. Om det hade stått 1199 kronor på denna prislapp hade jag absolut inte reagerat, vilket torde vara det allra finaste av betyg.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande byggkvalitet, tål vatten och smuts, lysande batteritid, superb ljudkvalitet för priset, väldigt prisvärda
-
Ingen aktiv brusreducering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Oneplus Nord Buds

Oneplus Nord Buds

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter att ha kärat ned sig fullständigt i de alldeles briljanta Oneplus Buds Z har Hegevall nu satt gaddarna i budgetplupparna Nord Buds...Loading next content