Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus Nord CE 3 Lite 5G

Oneplus senaste budgetlur är en mycket trevlig produkt som chefredaktör Hegevall pillat på under de senaste två veckorna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Namnet är ingen höjdare, om v i ska ta och inleda den här recensionen med ren, rak, rå ärlighet. "Oneplus Nord Core Edition 3 Lite 5G" är ett gräsligt, gräsligt namn. Lyckligtvis är prtodukten i sig ofantligt mycket bättre än sitt namn och jag säger samma sak som jag sagt i recensioner av tidigare CE-nallar signerat Oneplus; Att vi idag kan köpa en kvalitetstelefon av den här kalibern för 3900 kronor, är fantastiskt. För Oneplus Nord CE 3 Lite är en riktigt kvalitativ budgetlur där du får massor för pengarna, även om uppgraderingen i sig från föregående modell inte är särskilt spektakulär. Kameran är förbättrad, laddningen sker snabbare och denna telefon erbjuder stereoljud istället för mono, men det är också allt. Systemkretsen, skärmen samt lagringskapaciteten är densamma som CE 2, som var en lysande budgettelefon i sig.

HQ
Oneplus Nord CE 3 Lite 5G
3990 kronor är verkligen ingenting för en så pass kapabel telefon som denna.

Designen här är strålande. Det går möjligtvis att gnälla över att telefonen är en smula plastig men för 3900 kronor är det ju inte det minsta märkligt att vi inte får aluchassi. Istället är det en sobert minimalistisk mobil som erbjuds här i flertalet spännande färger. Skärmen är täkt av Gorilla-glas, den mäter 6,72 tum vilket gör detta till en stor telefon. Den känns väldigt bra i handen och som alltid med Oneplus upplever jag den som en dyrare produkt än vad den faktiskt är när jag greppar den. Skärmen är av IPS-typ med 1080p-upplösning och bildkvaliteten är väldigt bra. Bra skärpa, bra ljusstyrka, bra svärta och fina färger rakt igenom. Du kan välja mellan 60Hz eller 120Hz vilket såklart är fantastiskt för en budgettelefon och ljusstyrkan ligger på 600 cd/m2.

Stereoljudet är som sagt en trevlig uppgradering från förra modellens monoljud och att Oneplus haft den goda smaken att inkludera ett 3,5 millimeters-jack innebär att jag, ljuvligt nog, kunnat använda denna telefon tillsammans med superlurarna Sennheiser IE900 som kostar lika mycket som fyra (!) stycken Oneplus Nord CE 3 Lite 5G, haha. Processorn är en Snapdragon 695 som är en gammal krets vid det här laget och detta gör ju naturligtvis att du knappast får flaggskeppsprestanda här, men det kan ju ingen heller förvänta sig för 3900 kronor. Sägas ska dock att normal daglig användning inte innebär något lagg alls och av de spel jag testat på denna telefon har jag aldrig upplevt att processorn varit svag eller undermålig, tvärtom.

Oneplus Nord CE 3 Lite 5G
Kvalitet, rakt igenom.
Detta är en annons:

Kameran är avsevärt mycket bättre än i föregångaren också och maxupplösningen ligger den här gången på imponerande 108 megapixlar mot 64 i CE 2-modellen. Det finns en zoomfunktion i denna kamera som arbetar med inzoomningar utan kvalitetsförluster och dagsljusbilderna här blir strålande medan inomhusbilderna i dunkelt ljus har vissa bekymmer med brus och vissa mindre artefakter. Jag hade dessutom gärna sett en kamera som klarade att filma i maxupplösningen 1080p och i 60 bilder per sekund snarare än de max 30 som du får här. Det känns i förhållande till allt annat i detta paket en smula snålt om jag ska vara ärlig. Batteriet är desto bättre, ligger på 5000 milliamperetimmar och laddas upp från 1% till 100% på 48 minuter tack vare Oppos Super Vooc-teknologi.

I slutändan är detta en väldigt konkurrenskraftig budgetmobil som saknar riktiga tillkortakommanden. Visst hade jag velat se en Oled-skärm med 4K-upplösning, bättre selfiekamera, fräschare och mer kapabel systemkrets och aluminiumchassi men då är det ju såklart Oneplus 11 man ska kika på, som kostar närmare tre gånger så mycket.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Läcker design, god byggkvalitet, bra operativsystem, trevlig 120Hz-skärm
-
Klen selfie-kamera, filmar bara i 1080p / 30 FPS
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Oneplus Nord CE 3 Lite 5G

Oneplus Nord CE 3 Lite 5G

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Oneplus senaste budgetlur är en mycket trevlig produkt som chefredaktör Hegevall pillat på under de senaste två veckorna...Loading next content