Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus Nord CE4 Lite

Oneplus senaste budgetmobil är en riktigt trevligt sådan som Petter haft i innerfickan den senaste veckan. Här kommer vår recension...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Mobiltelefondesign år 2023-2024 kan enklast sammanfattas med ett enda ord: Stiltje. Det finns få produktsegment där det återanvänds mer, varieras mindre och med nysläppta Oneplus Nord CE4 Lite har även Oneplus trillat i fällan. Jag brukar gilla deras förmåga att med små enkla medel sticka ut en smula men utseendet på den här telefonen är verkligen genomgående svintrist. Den är inte ful. Tvärtom. Minimalistiskt stilren. Men den är så tråkigt utformad att jag somnar bara av att försöka beskriva den. Oneplus Nord CE4 Lite ser i stort sett exakt ut som Iphone 11 och även om det går argumentera för att funktion alltid trumfar form, har designstiltjen i allmänhet gjort mig förhållandevis trött på mobilmarknaden.

HQ
Oneplus Nord CE4 Lite
Den som verkligen exakt ut sim Iphone 11, på gott och ont.

Med det sagt råder det inga tvivel om att Oneplus här släppt från sig ännu en vettig budgetlösning för den som, inte vill lägga 23 000 kronor på en Iphone 15 Pro Max eller 26 000 kronor på Samsungs nya yuppienalle. För 4290 kronor får man en kvalitetstelefon rakt igenom och i vanlig ordning har Oneplus sparat in där de bör spara in för att kunna pressa priserna på det här sättet. Naturligtvis får du inte den bästa skärmen. Naturligtvis får du inte den bättre kameran, mest intressanta formfaktorn eller bästa processorn. Men du får en genomgående bra telefon som med enkelhet toppar föregångaren.

Hjärtat här är den nästan tre år gamla processorn Snapdragon 695 men det råder inga tvivel för egen del om att det chippet fortfarande gör ett minst sagt fullgott jobb. Denna telefon känns snabb och responsiv och med tanke på hur snorbilligt chippet bör vara att tillverka idag, också, är detta ett finurligt val. Skärmen har till skillnad från föregångarens LCD-variant ersatts av Oneplus klart bättre OLED-modell som körs i 120Hz. Detta är väldigt lyxigt för att sitta i en budgetmobil. Att den dessutom upplevs av mig som extra ljusstark för att vara en OLED-display i en mobiltelefon gör knappast saken sämre. 1200 nitas säger Oneplus och det märks, här. På max ljusstyrka är denna skärm mer ljuspunchigt härlig än min skärm i min ofantligt mycket dyrare Iphone 14 Pro Max, vilket säger en del. Jag har testat att försöka smälta Jonas Mäkis dubbla emaljögon med 100% ljusstyrka, men inte riktigt lyckats ännu men skam den som ger sig. Det borde ju gå vägen.

Oneplus Nord CE4 Lite
Den nya OLED-skärmen är fantastisk.
Detta är en annons:

På kamerasidan är det mer sparsmakat men ändå aldrig dåligt. Huvudkameran ligger på 50 megapixlar och den sekundära gluggen är en monokrom variant som jobbar med skärpedjupet, enbart. Blir det otroliga bilder som kan tävla med produktsegmentets värstingar? Nej. Blir det helt okej fotografier som representerar priset på mobilen på rätt sätt? Absolut. I "sämre" ljus blir bilderna och filmerna gryniga och det saknas skärpa i rubbet men det tycker jag ärligt talat även är fallet med min 23 000 kronor dyra Iphone. Det lär rimligtvis handla om mängden ljus som de pyttesmå sensorerna kan plocka in, snarare än något annat.

Oneplus Nord CE4 Lite
Kameran är inte av toppkvalitet men bilderna och filmerna motsvarar priset.

Oneplus Nord CE4 Lite kan laddas via Oneplus eller rättare sagt Oppos lysande Supervooc-teknologi men det medföljer ingen laddare i paketet, tyvärr. Du måste köpta en 80 watt eller 100 watt-laddare för att kunna struta i 100% ström i batteriet (som ligger på 5110 mAh) på en grisblink. Är det enkelt att tycka om denna telefon? Jajjemen. Jag har inga problem med att rekommendera den i år igen till alla som vill ha en kvalitetsmackapär för blyga 4200 kronor. Jag hade gärna sett en ny processor i denna dock med stöd för Wifi 6 samt nya Bluetooth-standarden dock, men det är smärre klagomål på vadf som i slutändan är ett toppenprodukt.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Stilfull (om något trist) design, fantastisk display, rapp CPU, bra batteritid, grymt bra snabbladdning
-
Ej vattentät, stödjer ej Wifi 6
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Oneplus Nord CE4 Lite

Oneplus Nord CE4 Lite

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Oneplus senaste budgetmobil är en riktigt trevligt sådan som Petter haft i innerfickan den senaste veckan. Här kommer vår recension...Loading next content