Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

On-Lap 1501

Tycker du din smartphone ger för liten bild för filmtittande eller ofta måste vänta på att sambon ska bli klar med TV-tittandet innan du kan börja spela? Då kanske On-Lap 1501 kan vara lösningen för dig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Min spontana tanke när jag packade upp On-Lap 1501 var: "vad ska jag ha denna till". En tanke jag idag skäms för. Det här är nämligen en riktigt mångsidid produkt jag haft betydligt mycket mer nytta av än jag hade räknat med, från att spela spel, till att jobba, kika film, visa bilder direkt från digitalkamera och även använda konsolerna. För att beskriva produkten så tänk er en 15,6" stor tablet, under 9 millimeter tjock och utan tryckkänslig skärm.

HQ

Istället är tanken att använda On-Lap som komplementskärm där det behövs, kanske för att få en extra skärm till sin laptop eller som en reserv-TV när man vill spela Playstation 3 och den vanliga TV:n är upptagen. Det följer med flera olika fästanordningar för att kunna använda skärmen stadigt, både en fiffig för att sätta fast den i ens laptop där den sedan kan vikas fram vid behöv, till stativ så den kan stå både på lång och hög kant.

On-Lap 1501
Skärmen fungerar bra vid normal inomhusanvändning men är för svag i solljus.

Sistnämnda kan vara praktiskt vid möten, produktdemonstrationer eller som i mitt fall - för att spela japanska shoot 'em ups som spelas vertikalt. On-Lap 1501 behöver inte någon extra strömkälla utan fungerar med bara USB-kabel, och känns därmed så portabel och smidig som man kunde önska.

Att ta med en liten 10"-netbook och sedan kolla film på den betydligt större On-Lap 1501 fungerar exempelvis utmärkt. Den går dessutom att ansluta med både USB, VGA och HDMI-kabel, så det är lätt att hitta lösningar som passar. Sägas ska att bygget känns lite plastigt, men inte så pass att det känns dåligt. Tvärtom ger skärmen oväntat bra bild (utom i dagsljus), fästanordningen för laptops är robust och touchknapparna på framsidan är responsiva och lätta att använda.

Detta är en annons:
On-Lap 1501
Trots ett lite plastigt utseende gör On-Lap 1501 sitt jobb med bravur.

Med i förpackningen ingår även en smidig väska att förvara och skydda skärmen när den inte ska användas eller när man är på resande fot. Något som känns klokt då hela poängen med On-Lap 1501 är att det ska vara en smidig skärm man lätt ska kunna transportera omkring med minimalt insats. Det här har jag nyttja för att kunna LAN:a och slippa transportera stora monitorer samt göra Gamereactor-göra på redaktionen med en liten laptop där en extra bildskärm gör det smidigt att ordbehandla och jobba med sajten.

On-Lap 1501 kanske inte är för alla, men om du vet med dig att du skulle vilja ligga i sängen och spela Xbox 360 på en bärbar skärm i knät, skulle vilja visa digitalfoton för farmor eller bara vill ha mer arbetsyta på skrivbordet utan att behöva investera i en ny stor skärm så är detta rätt grej för dig. Kvaliteten är inte så bra att den kan tävla med en riktig skärm, men den gör definitivt sitt jobb och för 2000 kronor är det mer än godkänt.

On-Lap 1501
Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Lättanvänd, många kopplingsmöjligheter, flexibel användning, behöver bara USB-spänning
-
Aningen plastig, glansig skärm, svag ljusstyrka
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
On-Lap 1501

On-Lap 1501

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Tycker du din smartphone ger för liten bild för filmtittande eller ofta måste vänta på att sambon ska bli klar med TV-tittandet innan du kan börja spela? Då kanske On-Lap 1501 kan vara lösningen för dig...



Loading next content