Svenska
Gamereactor
nyheter
Final Fantasy XIV: Dawntrail

Öppen Final Fantasy XIV-beta till Xbox utlovas tidigt 2024

Vi har dessutom fått en massa ny information om den kommande expansionen Dawntrail som släpps nästa år...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under Final Fantasy XIV Fan Festival 2023, som hölls i London nyligen, presenterades flera nya detaljer om spelet. Vi fick bland annat höra om de nya jobb som ska inkluderas i den kommande Dawntrail-expansionen, liksom mer information de nya områdena, bossarna och dungeons, Alliance Raid, samarbeten och även när den öppna Xbox-betan ska köras.

Om vi börjar med sistnämnda så är Xbox-betan planerad att köras från mitten av januari till februari, vilket ger Xbox-spelare chansen att för första gången få uppleva Final Fantasy XIV - vilket ursprungligen lanserades 2010, innan det lades ner 2012 och återuppstod helt omgjort 2013 med suffixet A Realm Reborn.

Dawntrail-expansionen ska bjuda på minst två nya jobb, där kampsportsspecialisten Viper och distandexperten Caster bekräftats. Viper använder dubbla svärd som kan kombineras till en dubbelbladig stav, och när det gäller Caster ska mer avslöjas under januari Fan Festival.

De nya områdena i expansionen kommer ta oss till det tropiska Kozama'uka och det torra Shaaloani. Vi kommer också få träffa en ny allierad stam som kallas Moblins, som liknar goblins men istället betraktas som samlare och handlare. De nya områdena bjuder på nya dungeons och bossar, där en av sistnämnda heter Eliminator. För raid-fans ska Dawntrail lägga till en ny Alliance Raid som heter Echoes of Vana'Diel, där 24 spelare låses in i ett evenemang som har koppling till Final Fantasy XI.

Vi fick till sist veta att Final Fantasy XVI ska gästspela i Final Fantasy XIV, som en del av ett nytt samarbete som lägger till Clive Rosfield i onlineäventyret, och låter dessutom oss möta del sextons version av Ifrit. Fall Guys ska också ha en Final Fantasy XIV-crossover med mini-spel i Mediatonics Battle Royale-titel.

Räkna med att få höra mer om FFXIV på Fan Festival i Japan den 7 januari 2024.

Final Fantasy XIV: Dawntrail
Final Fantasy XIV är större idag än någonsin trots över tio år på nacken.

Tack Windows Central.

Relaterade texterLoading next content