Svenska
Gamereactor
nyheter
Outer Wilds

Outer Wilds släpps snart till Switch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det otroligt vackra och tänkvärda rymdäventyret från studion Mobius Digital har blivit en storfavorit hos många spelare världen över sedan det först släpptes 2019 till PC, Playstation 4 och Xbox One. Tre år senare var det dags att få sina uppgraderade "next gen"-utgåvor och nu är det alltså dags för Outer Wilds att göra entré till Nintendo Switch. Under gårdagens sändning av Nintendos Indie Worlds Showcase visades det nämligen upp med ett bekräftat släppdatum den 7:e december.

Både basspelet och dess expansion Echoes of the Eye kommer att finnas tillgängliga, både var för sig men också tillsammans i utgåvan Outer Wilds Archeologist Edition. Det är dock värt att nämna att basspelet krävs för att kunna spela expansionen.

För dig som är obekant med vad Outer Wilds är för något så kan vi berätta att handlingen kretsar kring ett litet solsystem där du släpps fri i ett litet rymdskepp för att utforska dess himlakroppar i jakt på svaret till universums stora gåta. Utöver den mysiga och hemlighetsfulla atmosfären så är Outer Wilds konstruerat kring ett fysik-system som i realtid simulerar planeternas gravitationsfält gentemot objekt i rymden samt varandra varandra, vilket i sig är en imponerande teknik som fortfarande står ut som något unikt i spelvärlden.

Har du spelat Outer Wilds än?

HQ
Outer Wilds

Relaterade texter

1
Det verkar vara mer Outer Wilds på väg

Det verkar vara mer Outer Wilds på väg

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Mobius Digital fick en välförtjänt framgång med Outer Wilds när det släpptes för två år sedan. Det vann många "Årets spel"-priser och sålde även bra. Många har...

0
Steam-premiären spikad för Outer Wilds

Steam-premiären spikad för Outer Wilds

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Förra året släpptes två spel med snarlikt tema och namn som gjorde att många kontinuerligt blandade ihop dem. Det handlar om Obsidian Entertainments The Outer Worlds samt...Loading next content