Svenska
Gamereactor
esports
Overwatch 2

Overwatch esports är tillbaka och bättre än någonsin

Blizzard har avslöjat det nya ekosystemet för konkurrenskraftig action.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Blizzard har satt en kula i bakhuvudet på Overwatch League, men med den främsta e-sportligan död i vattnet, hur ser framtiden ut för konkurrensen inom e-sporten? Det är just den frågan som Blizzard har meddelat genom att avslöja det nya Overwatch esports-ekosystemet.

Det här kommer att vara ett system med flera nivåer och flera regioner och kommer att innehålla en förstklassig scen där de bästa av de bästa tävlar. Känd som Champions Series, kommer detta att sträcka sig över Europa, Nordamerika, Mellanöstern, Nordafrika och Asien och kommer att bestå av flera tävlingsstadier där lag kommer att slåss om platser i internationella och personliga evenemang, den första är på DreamHack i Dallas i maj och den andra är på DreamHack Stockholm i november - vilket markerar en återkomst för förstklassig live konkurrenskraftig Overwatch action utanför USA.

För att lägga till detta och Overwatch World Cup, Blizzard vill vara värd för WDG Cup över hela Asien (värd för WDG Esports ), såväl som WDG Scholastic Tournament för att få eleverna att delta i tävlingen.

På samma sätt samarbetar Blizzard med Faceit och Wara.gg för att hjälpa till att öka konkurrensen på gräsrotsnivå runt om i världen. Dessa plattformar kommer också att fungera som platsen för att hitta information om scheman, turneringar och annan information längre fram.

Vi har fått veta att Champions Series -kvalet kommer att starta i EU och NA i mars, strax efter att Calling All Heroes -turneringen avslutas i slutet av februari. OWCS-aktionerna i Asien kommer att starta lite tidigare i slutet av februari. Det är oklart vilka lag som kommer att tävla i detta förnyade tävlingsprogram, men utan tvekan kommer de fortfarande existerande Overwatch League -lagen att vara en del av kampen.

Overwatch 2

Relaterade texter

Overwatch 2Score

Overwatch 2

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Blizzards uppföljare är här, men hur står det sig som uppföljare till ett av det senaste decenniets bästa multiplayer-spel?Loading next content