Svenska
Gamereactor
lifestyle

Pagani tycker inte att tiden är rätt för sin elektriska hyperbil

Begränsningar av nuvarande batteriteknik innebär att den elektriska Pagani inte kommer att anlända när som helst snart.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Medan Pagani arbetar med en helelektrisk hyperbil har sonen till grundaren av biltillverkaren, Christopher Pagani, nu sagt att vi inte borde förvänta oss att se denna EV när som helst snart.

I ett samtal med TopGear.com noterade Pagani att på grund av de nuvarande begränsningarna för batteriteknik är EV-utrymmet ännu inte redo för en helelektrisk Pagani, vilket innebär att vi inte kommer att se bilen presenteras eller visas upp när som helst snart.

Anledningen är inte nödvändigtvis att batterier inte kan driva en EV Pagani, utan mer på grund av att biltillverkaren definierar sina bilar genom att vara lätta, och nuvarande batterier tillåter inte det just nu.

"Vårt mål är att skapa något som måste vara lätt. Om man tittar på Pagani, vad du ser som är gemensamt med alla fordon som vi producerar, måste de vara lätta, säger Pagani .

Detta är en annons:

– Man måste ha en speciell känsla när man kör den, som man ibland kan kalla "kul". Du kan kalla det nöje. Men vikten är definitivt vårt första frågetecken. Så förmodligen, nuförtiden med den befintliga tekniken kan vi inte skapa Pagani på det sätt som vi skulle vilja göra.

Pagani har inte lagt en tidslinje för när denna EV kommer att debutera, eftersom den inte "följer marknaden eller mode."

Pagani tycker inte att tiden är rätt för sin elektriska hyperbil
Detta är en annons:


Loading next content