Svenska
Gamereactor
nyheter
Palworld

Palworld-skaparen: "Nintendo och Pokémon Company har inte sagt något till oss"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När Palworld först lanserades tidigt 2024 drog det många blickar till sig tack vare premissen att det i princip var Pokémon med vapen. Det konceptet fick miljontals gamers att investera i spelet under de första veckorna och det strömmade till folk via Game Pass. Även om antalet minskat sedan dess, har många undrat om inte Nintendo skulle stämma dem, med tanke på att många monster tycktes påminna mer än lovligt mycket om fickmonster.

Men... så har det inte blivit. Inte på långa vägar. Efter lanseringen meddelade The Pokémon Company att de undersökte Palworld och utredde påståenden om stulna tillgångar, men enligt en intervju hos Gamefile har varken The Pokémon Company eller Nintendo vidtagit några rättsliga åtgärder. Palworld-skaparen Takuro Mizobe förklartar:

"Nintendo and the Pokémon Company didn't say anything to us."

Även om vissa av Palworlds varelser onekligen påminner om Pokémon, verkar det alltså som att all design ändå är tillräckligt olika för att inte motivera rättsliga åtgärder. Då ska man minnas att Nintendo och The Pokémon Company är kända för att ta fram hårdhandskarna direkt kring sådant här - så uppenbarligen bedöms det inte vara ett plagiat ens av Pokémon-skaparna.

Palworld
Imorgon släpps Sakurajima Update till Palworld.

Relaterade texter

Palworld (Early Access)Score

Palworld (Early Access)

RECENSION. Skrivet av Conny Andersson

I en stor och vidsträckt värld har Conny gett sig ut för att samla resurser, bygga en bas och framförallt: Försöka fånga alla...Loading next content