Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Panasonic 55CX700

Gamereactors chefredaktör har delat ut maxpott till Panasonics nya budget-4K-TV...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Världspressen hyllade unisont den snordyra Panasonic AX900 under fjolåret. Skärmen belönades med otroligt höga betyg av så gott som varenda tekniktidning värd namnet - utom från en. Gamereactor delade ut 7/10 (en svag sjua) då AX900 led av sanslöst mycket input lag och därmed gjorde den i stort sett oduglig som spelskärm. Att till och med spela något så grundläggande som Batman: Arkham City på AX900 blev till en måttligt enerverande upplevelse då skärmens lag på 144 millisekunder gjorde att varenda spel vi testade tillsammans med flaggskeppet kändes lite för såsigt, en aning geggigt och trögt.

HQ
Panasonic 55CX700

Att Panasonic varit världsbäst på bild under de senaste åren (inte minst med deras plasmapaneler) har vi dock varit väl medvetna om sedan de inhandlade Kuro-tekniken från Pioneer och när de nu laddat om, rättat till misstagen från AX900 och släppt en betydligt bättre, betydligt billigare 4K-skärm är vi inte bara nöjda och belåtna utan imponerande, så in i bomben.

För det råder ingen som helst tvekan att Panasonic 55CX700 är en av de absolut bästa LED-skärmarna vi haft nöjet att testa här på Gamereactor. Visst går det att hitta djupare svärta i LG:s Oled-skärmar och visst finns det mer exklusivt designade TV-apparater men som helhet, som helhetspaket, är detta just nu det mest köpvärda och genuint allround-superba som finns i svenska butiker.

Panasonic 55CX700
Detta är en annons:

Panasonic 55CX700 är lågmäld till utseendet. Smakfullt stilren med en mörkgrå ram och två stycken ytterst enkla, små fötter. Fjärrkontrollen är högkvalitativ och väl genomtänkt precis som Firefox-operativsystemet som är vida överlägset Panasonics gamla, klumpiga OS som retade gallfeber på oss på redaktionen i AX900.

CX700 är baserad på en LED-baserad LCD-panel av typen VA och precis som brukligt när det gäller en VA-panel är ljuskontrollen fantastisk precis som svärtan. Det som gör CX700 extra bra är att den påminner om en IPS-panel när det kommer till rörelsehanteringen som här är fullständigt fenomenal. Vår testskärm har dessutom inte så mycket som tillstymmelse till problem med ljusuniformitet (clouding) utan erbjuder en strålande ljusfördelning och en jämn, neutral bild utan blessyrer.

Panasonic 55CX700

Panasonics fokus på en naturtrogen och neutral/balanserad färgåtergivning har nått sin kulmen i den nya CX-serien som erbjuder strålande färgkorrekthet ur kartong. Förutom en aning snäv betraktningsvinkel är detta en underbart, underbart bra TV med UHD-panel som inte ruinerar dig. För 14 000 kronor får du en av marknadens bästa paneler som är lika bra som spel-TV som för dig som avser att enbart kika på film/TV.

Detta är en annons:
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Underbar design, strålande fjärrkontroll, lysande svärta, otrolig kontrast, grymt bra färgneutralitet, underbart gränssnitt, härlig rörelsehantering
-
Snäv betraktningsvinkel
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Panasonic 55CX700

Panasonic 55CX700

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Gamereactors chefredaktör har delat ut maxpott till Panasonics nya budget-4K-TV...Loading next content