Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Panasonic TX-P50VT60Y

Den sista generationen plasmaskärmar från Panasonic är också den bästa. Petter är rysligt imponerad av TX-P50VT60Y

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det blir inga mer plasmaskärmar. Det känns sorgligt på mer sätt än ett för min egen del. Det var en dryg månad sedan ungefär som Panasonic till slut bekräftade de envisa rykten som florerat en längre tid. Det snöpliga slutet kommer efter en lång tids problem där framförallt kunderna har svikit. LCD som teknik har konkurrerat ut plasmaskärmarna och nu går VT-serien samma öde till mötes som de gamla Kuro-skärmarna från Pioneer. De senaste åren har det enligt mången analytiker handlat om en tidsfråga innan Panasonic skulle utannonsera att de slutar med plasma. Och nu är det kört.

HQ

I sitt pressmeddelande hänvisar elektronikjätten inte bara till det faktum att LCD som bildteknik sålt betydligt bättre på internationellt plan de senaste fem åren, utan även på saker som en allmänt osäker marknad till följd av den ekonomiska krisen samt investmentbanken Lehman Brothers kollaps för lite drygt fem år sedan. Om du, precis som jag, alltid föredragit den mjuka, följsamma och filmaktiga bilden som plasmatekniken erbjudit, och avser att inhandla en sista skärm innan det är fört sent - är det utan någon som helst tvekan VT60 som du ska satsa på.

Panasonic TX-P50VT60Y

Vi har tjatat i månader på att få testa den här skärmen och efter ett par veckor tillsammans med vårt recensionsexemplar står det klart att detta inte bara är den bästa plasmaskärm vi på Gamereactor någonsin haft nöjet att hård-testa utan även den bästa TV:n vi sett. Ur kartong är VT60 i det närmaste perfekt. Som vanligt när det gäller Panasonic är bilden en liten (liten) gnutta för grön men THX-läget är ruskigt välkalibrerat och erbjuder en dynamisk, balanserad, följsam och ren bild.

Svärtan som erbjuds här håller precis som hela gråskalan, färggamuten och skärmens dynamiska omgång absolut referensklass. Faktum är att jag faktiskt håller VT60 högre än den dyrare modellen ZT60 tack vare ännu bättre upp-skalning och total avsaknad av ringing. Ultraläcker design, förvånansvärt stabilt TV-ljud, ruskig bild och underbara kalibreringsmenyer. Detta är en fullständigt briljant skärm.

Detta är en annons:
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Urläcker design, finfin byggkvalitet, briljanta fjärrkontroller, strålande menyer, otroligt bra bild, vettig prisbild, massor av ingångar
-
Slutar snart att säljas
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Panasonic TX-P50VT60Y

Panasonic TX-P50VT60Y

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Den sista generationen plasmaskärmar från Panasonic är också den bästa. Petter är rysligt imponerad av TX-P50VT60Y



Loading next content