Svenska
Gamereactor
nyheter
Crusader Kings II

Paradox utannonserar brädspel baserat på Crusader Kings

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Paradox Interactive låter presentera ett nytt spännande steg för den populära Crusader Kings-serien, som nu ska släppas som brädspel (som våra brittiska kollegor skrev: "from the desktop to the tabletop"). Detta görs via en Kickstarter-kampanj tillsammans med Free League Publishing, och brädspelet ska kort och gott heta Crusader Kings - The Board Game.

Mellan tre till fem spelare ska leda en dynasti genom historien, och både karaktärsutvecklingen och berättandet från förlagan lär vara intakt. Enligt beskrivningen kan vi vänta oss massor av "juicy medieval drama" och prislappen är motsvarande €58 med planerad leverans i november. I varje låda hittar du 70 plastminiatyrer, 306 tokens, 289 kort, tio dynastiplattor, fem familjeplattor och en stor spelplan.

Nu kanske du undrar varför vi skriver som om det redan vore klappat och klar med spelet, med tanke på att det är en Kickstarter-insamling, och det beror på att det faktiskt redan är klappat och klart. Seriens många fans såg till direkt till att projektet blir verklighet så nu handlar det bara om hur många delmål som uppnås i ett allt fetare paket.

HQ
Crusader Kings IICrusader Kings II
Spelar du själv brädspel?

Relaterade texterLoading next content